Gotland
Centerpartiet lokalt

Gunnel Lindby

Gunnel i mässmonter

Gunnel Lindby, egenföretagare, 65 år, boende i Visby, kandiderar till både Riksdag och Regionfullmäktige.

Jag är född på en bondgård i Hablingbo år 1953, uppvuxen i Fole, jag har bott i Visby, sen i Väskinde i många år och nu bor jag i Visby.

Jag har gått folkskola, på Flickskolan, läst på gymnasiet och är utbildad på Universitetet. Jag har läst ekonomi med IT samt EG-rätt och kan titulera mig Civilekonom. Har jobbat som banktjänsteman, som kontorist och transportledare, som dagbarnvårdare, samt på Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten. Sen har jag haft en rad småjobb på olika företag i olika branscher bl. a hemma på gården, som lastbilsförare, säljare och på kibbutz i Israel. Nu driver jag Veteranpoolen på Gotland.

Jag har således bott både på landet och i stan, jobbat i privata företag, i kommunen, på statlig myndighet och nu som egen företagare. Jag är relativt ny i politiken, men min stora erfarenhet av livet kan jag ha nytta av i mitt politiska arbete. Jag kan ”prata med bönder på bönders vis och med de lärde på latin”.

Centerpartiet är det självklara valet för mig eftersom jag tilltalas av tanken på närodlad politik, d.v.s tron på den enskilda människans förmåga att fatta egna beslut, för sig själv, sin familj och för sin egendom.

Jag vill jobba för den inhemska skogs- och livsmedelsproduktionen, för miljöns skull, för sysselsättningen och för vår egen försörjningsgrad. Då krävs också service i hela landet.