Joakim Samuelsson

Joakim närbild

Joakim Samuelsson, gynekolog, 50 år, boende i Träkumla, kandiderar både till Riksdag och till Regionfullmäktige.

Jag brinner för svensk sjukvård. Jag har ett tredubbelt perspektiv - patient, personal och skattebetalare - och vill göra nytta som politiker. Våga investera för att möta framtidens utmaningar. Se till att ha en realistisk budget så personalen får arbetsro. Satsa på våra fantastiska medarbetare: sjuksköterskor, barnmorskor och undersköterskor.

I hela mitt liv har jag varit intresserad av allt mellan himmel och jord. Natur, kultur och inte minst det samhälle som vi alla är en del av. Jag studerade livets historia på universitet, och efter avslutade studier arbetade jag utomlands som forskare i några år. Väl hemkommen bytte jag bana. Sedan 2014 arbetar jag som gynekolog och förlossningsläkare vid Visby lasarett.

Så hände det oväntade. Jag fick en allvarlig tumörsjukdom, opererades, och trodde att mitt liv skulle ta slut. Tack vare den fantastiska sjukvård vi har i Sverige så blev det inte så. Ännu. Jag är inte frisk, men sjukdomen håller jag i schack med bromsmedicin.

När jag tillfrisknat efter min operation ville jag ge tillbaks till samhället. Att arbeta politiskt tror jag är viktigare än någonsin. Särskilt Centerpartiets politik behövs. Kombinationen av idén om alla människors lika värde, vikten av företagande och strävan efter en ren miljö bortom tomma symbolhandlingar är oemotståndlig. Jag tilltalas också av vad vi vet om våra samhällen. Demokratiska, frihetliga samhällen där vi litar och tror på varandra är också de mest lyckade - hur man än mäter.

Det är viktigt för mig med ett öppet samhälle. I det öppna samhälle som jag och Centerpartiet strävar efter för vi en generös och human flyktingpolitik. I det samhället ser vi till att alla får möjlighet att växa och utvecklas efter sina egna förutsättningar. Alla jobb behövs för att få vårt samhälle att fungera!

När man arbetar inom sjukvården så får man en unik inblick i människors vardag. De jag träffar delar med sig av sina sorger och glädjeämnen, sina tankar om livet och samhället som vi lever i. Jag lyssnar, och tänker vad vi borde kunna göra bättre. Vad jag skulle kunna göra bättre, för sjukvården drivs av människor som jag själv, och ibland gör vi fel trots att vi har de bästa avsikter. Mina egna erfarenheter som patient kompletterar. Som skattebetalare känner jag ett ansvar för de pengar vi har att förvalta. Att gotlänningarna får största möjliga värde för varje krona vi betalat in.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.