Malin Åberg

Malin Åberg, glad med en hundvalp i famnen

På 18e plats på kommunvalsedeln hittar ni mig, Malin Åberg, 27 år gammal och hemmahörande i Ganthems socken. Jag är utbildad husdjursagronom och flyttade hit för jobbet som foder- och produktionsrådgivare för Växa Sverige. Nu har jag bott på ön i lite mer än ett år och stortrivs!

Ursprungligen är jag rospigg och uppväxt på en gård med en mindre dikoproduktion i Norrtälje kommun. Vid sidan av mina studier har jag arbetat inom familjens skogsentreprenadföretag som maskinförare.

Med djur och natur som största intressen och efter att ha fostrats av egenföretagare är det svårt att välja någon annan politisk bana än den inom centerpartiet. Främst brinner jag för frågor kopplade till miljö och till de gröna näringarna. Vi står inför stora utmaningar inom båda dessa områden, och jag tror inte att dessa utmaningar kan lagstiftas bort. Istället ser jag ökad kunskap och innovation som viktiga verktyg för att hitta lösningar på nuvarande och kommande problem. Det ska vara lätt att starta och driva gröna företagsidéer, för alla, oavsett vilken bakgrund man har och vart man befinner sig.

Dessa frågor tänker jag driva med all min kunskap, och ett stort mått envishet.

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.