Kommunvalet 2022

Victor Rundqvist har varit aktiv i Centerpartiet Halmstad sedan 2010

nu är Kommunvalslistan fastställd

Nomineringsstämman för Centerpartiet i Halmstad antog i november en stark lista med 62 kandidater. Listan kommer att toppas av Victor Rundqvist som därmed blir Centerpartiets kandidat till kommunråd. Läs gärna mer om honom nedan.

Victor är en 29-årig ingenjör med tre valrörelser bakom sig. Han har haft uppdrag på både lokal, regional och riksnivå genom sitt engagemang i såväl Centerpartiet som CUF och Centerstudenter. Han har företrätt Centerpartiet i Halmstads kommun i teknik- och fritidsnämnden, miljönämnden samt fullmäktige under snart två mandatperioder. Dessa erfarenheter kombinerat med det driv han har för ett attraktivare Halmstad, ett Halmstad som ger kraft åt varje människa, tror han kommer vara en stor tillgång för Centerpartiet i Halmstads kommun.

Hjärtefrågor för Victor:

  • Företagsklimat – Halmstads kommun har ett ansvar att inte stå i vägen när drivna individer vill förverkliga sina drömmar. Jag har drivit frågorna om minskat regelkrångel på alla ställen jag kunnat och detta kommer jag fortsätta göra. Halmstads kommun ska från plats 204 till plats 1 i företagsranking. Detta kräver mod och hårt arbete och något som jag vill bidra med.
  • Bostadsförsörjning – Halmstads kommun har fortsatt lång kötid till bostäder jämfört med andra halländska kommuner. Detta måste vi råda bot på. Det behövs fler hyresrätter på fler ställen i kommunen och blandade upplåtelseformer i segregerade områden oavsett om det är på västra eller östra sidan av staden. Vill vi fortsätta växa och blomstra så måste vi kunna se till att folk har någonstans att bo.
  • Integration och arbetsmarknad – För utrikesfödda i Halmstad kommun är arbetslösheten 22,9%. Mer än dubbelt så högt som för inrikesfödda. Detta är inte ett problem som Halmstads kommun är ensam om. Men något som vi likväl måste lösa. Med ett bättre generellt företagsklimat, stärkt matchning och en god samverkan med högskolan så vill jag verka för att fler kommer in i vårt samhälle. Det blir vi alla rikare av.

Här hittar du Victor i sociala medier:
FB: https://www.facebook.com/victorrundqvist92/

Insta: victorrundqvist

Twitter: @victorrundqvist

Presentation av kandidater

Gzim Ramadani
Ordförande i Kretsstyrelsen Ledamot i Kommunfullmäktige Ersättare Utbildnings- och Arbetsmarknad...
${contact.name}

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.