• / Nyheter
  • / Centerpartiet verkar för en offensiv klimatpolitik!

Centerpartiet verkar för en offensiv klimatpolitik!

2040 ska Sverige vara helt fritt från nettoutsläpp av växthusgaser. Det är ett tufft mål men Centerpartiets övertygelse gällande klimatpolitiken. Idag deltog Halmstadscenterns kommunråd, Jenny Axelsson (C) på en debatt arrangerad av Klimataktion Halmstad och berättade vad vi vill göra för att rädda klimatet!

''Jag är övertygad om att vi kan få ett hållbart samhälle men då krävs modiga och offensiva beslut på klimatområdet.'' säger Jenny Axelsson (C). ''Här i Halmstad kan vi göra mycket och jag är stolt över att vara med i ett parti med ett så tydligt track-record på klimatagendan.''

Det var på en debatt arrangerad av Klimataktion Halmstad, en ideell förening som verkar för en bättre klimatpolitik, som vårt kommunråd Jenny Axelsson (C) deltog och berätta om vad Centerpartiet vill göra för att rädda klimatet.

''Vi behöver en bred och aktiv klimatpolitik i många områden och vi ska kunna klara klimatutmaningen. Det handlar om allt mellan hållbart bostadsbyggande, giftfria verksamheter i kommunen, närproducerad mat i våra kök, vattendrag fria från mikroplast och miljöansvar högt på trafikagendan. Det finns ingen enkel lösning för att klara klimatet som vissa verkar tro, det är en svår och omfattande uppgift men som jag är övertygad om att vi här i Halmstad kan klara.''

På Halmstadscenterns årsstämma under februari i Snöstorp så fastställde vi vårt valmanifest där miljö och klimat är en av de tre (3) prioriterade områdena som vi går till val på.

Centerpartiet vill bland annat:

  • Att Sverige till år 2040 ska vara fritt från nettoutsläpp av växthusgaser
  • Att utsläppen i transportsektorn ska minska med 70 procent till 2030
  • Att Sverige ska ha ett helt förnybart elsystem som är flexibelt och pålitligt


Har du vidare frågor om Centerpartiet politik? Tveka inte att höra av dig till Jenny Axelsson, vårt kommunråd och kommunlistetta som gärna svarar på dina funderingar.

Följ oss på Facebook!