Jenny Axelsson bjuder in till skogspolitisk temakväll!

Den 27:e augusti bjuder Centerpartiet i Halmstads kommunråd och förstanamn Jenny Axelsson in till en skogspolitisk temakväll på Lilla Böslid!

Du som invånare i kommunen är varmt välkommen att delta!

Under denna kväll uppmärksammar vi det svenska privatskogsbrukets förutsättningar. Temat är äganderätt, rättssäkerhet och möjliggörande av skogsindustrins råvaruförsörjning.

Träffen inleds med korta anföranden från inbjudna branschrepresentanter, därefter har vi en gemensam diskussion. Alla som är intresserade av frågan välkomnas.

Medverkande:
Niels Treschow, chef för jordbrukskommittén i Sveriges jordägareförbund
Santhe Dahl, koncernchef Vida AB, ledamot av Skogsindustriernas styrelse
Eskil Erlandsson, landsbygdspolitisk talesperson Centerpartiet, fd statsråd
Moderator: Jenny Axelsson, kommunråd Centerpartiet Halmstads kommun

Skogen är ovärderligt viktig för Sveriges ekonomi och för klimatet. För att Sverige ska fortsätta utvecklas som skogsnation krävs långsiktiga spelregler och ordning och reda i skogspolitiken.
De senaste fyra årens skogspolitik har varit förlorade år. Skogsägarnas makt över sin skogsfastighet har hämmats. Allt mer i skogsdebatten har kommit att handla om en ifrågasatt äganderätt och otrygghet – allt mindre om framtidstro och utveckling.

Anmälan kan med fördel göras till jenny.axelsson@centerpartiet.se. Om du har några frågor eller funderingar kring kvällen är du varmt välkommen att höra av dig till Jenny på samma mailadress.

Press och media är välkomna att delta, kontakta Jenny för mer information.

Varmt välkomna!