ORDFÖRANDEN HAR ORDET avsnitt 1

Centerpartiet i Halmstad har fantastiska sex ordförandeposter i nämnder och kommunägda bolag efter valet 2018. I Samhällsbyggnadsutskottet, Kulturnämnden, Teknik- och fritidsnämnden, Servicenämnden, HFAB och Halmstad stadsnät. För att våra medlemmar och väljare ska få insyn i det som görs tänker vi publicera kortare intervjuer med våra ordförande under hösten. Först ut är Staffan Svensson, ordförande i Servicenämnden.

Hör Staffan berätta om sitt uppdrag och vilka frågor vi fått igenom.

 

Vem är Staffan?

53 år

Gift med Elisabeth

Tre barn, Clara 23, Ida 21 och Hugo 13år

Egen företagare, Halmstad Fönster AB

Fritiden - Trivs bra på Skogagård där jag bor med familjen. Gillar att vara i naturen. Skidor på vintern. Tränar en del löpning och cykling. Stort umgänge med vänner och kompisar. Älskar att bada bastu!

Medlem sedan 2013 och aktiv i valrörelsen 2014. Ordförande i lokalavdelningen Harplinge-Steninge i fem år. Medlem av KF sedan 2018 och samtidigt ordförande i Servicenämnden.

Vad gör Servicenämnden?

Servicenämnden ansvarar bland annat för arbetsplats- och fastighetsservice, måltidstjänster, IT-tjänster och digital utveckling samt fordonatjänster.

Servicekontoret utför dessa tjänster för kommunens förvaltningar och bolag. Huvudområden är städning, fastighetsskötsel, vaktmästeri, måltider, IT-tjänster, internpost, HR-service och uthyrning av fordon.

Förvaltningen har ca 750 anställda. Nämnden består av 7 ledamöter och 4 ersättare varav 3 är från Centerpartiet.