Fem snabba frågor till Fredrik Hansson

Hur känns det att stå på plats nummer ett på Centerpartiets lista till kommunfullmäktige i Kungsbacka?
Det känns fantastiskt bra! Jag är ödmjuk inför uppgiften och hedrad över att ännu en gång fått medlemmarnas förtroende. Nu ber jag även om väljarnas förtroende att få företräda dem ytterligare en mandatperiod och göra Kungsbacka till en ännu bättre kommun.

Vilka politiska frågor brinner du extra mycket för just nu?
Just nu är det att kommunen gör vad vi kan för att stötta bönderna som på grund av torkan har stor brist på foder. Det är viktigt att alla konsumenter köper svenskt kött så att de får avsättning för sina produkter. Jag och Centerpartiet har under mandatperioden aktivt drivit frågan om att öka andelen svenskt kött i de kommunala köken. Nu är cirka 90% av köttet och cirka 95% av kyckling- och fågelprodukterna svenska. Det är jag stolt över!

Vad är ditt bästa tips till dom som är helt nya i politiken i Kungsbacka?
Att vara ödmjuk inför uppgiften, att lyssna och lära och att tänka på helheten. Helheten är viktig för att hela vårt samhälle ska fungera. Det tar tid att komma in i politiken och att lära sig förstå hur allt hänger ihop. Att de demokratiska processerna tar tid kan ibland vara frustrerande, men håll ut och fortsätt kämpa på. Efter många år i politiken så är jag ibland fortfarande frustrerad över att saker tar för lång tid.

Varför valde du just Centerpartiet som parti?
När jag i min ungdom ville engagera mig i ett politiskt ungdomsförbund, så läste jag igenom vad de olika partierna stod för. Då kände jag att Centerpartiet var det partis ideologi och värderingar som stod mig närmast. Både min farfar och farbror har tidigare varit förtroendevalda i Centerpartiet, så det känns bra att ha samma värderingar som dem.

Hur ser den perfekta semestern ut för dig?
Får nog bli en tur med husvagnen och familjen. Gillar campinglivet!

Följ Fredrik på hans privata Facebooksida:
https://www.facebook.com/fredrik.hanssonkungsbacka

*****

Fakta Fredrik Hansson

Bor: I villa i Vallda

Civilstånd: Gift

Född: I Vallda

Ålder: 43 år

Yrke: Brandman

Politiska uppdrag: Kommunalråd och ordförande i Servicenämnden 2015- , ledamot i Kommunstyrelsen och arbetsutskottet 2011- , ledamot i Byggnadsnämnden och arbetsutskottet 1999-2011, ersättare i Hamnstyrelsen 1995-1999.

Yrkeserfarenhet: Brandman och lastbilschaufför.