Millis Fisksoppa

6 portioner

Ingredienser:
500 g räkor som handskalas (spara
räkskalen och lägg räkorna i kylskåpet)
3 msk matolja
2 msk curry
1 msk grov svartpeppar
1 liten purjolök
2 dillkvistar
3 msk tomatpuré
vatten
2 svampbuljongtärningar
5 dl crème fraiche
5 dl grädde
500 g lax eller annan fisk skuren i kuber

Gör så här:
Värm matoljan på medelvärme och lägg i curry och svartpeppar. Låt det fräsa någon minut. Häll i tomatpurén och rör ihop med kryddorna. Lägg i räkskalen och låt det stekas i 4 min. Slå sen på vatten så det täcker räkskalen. Lägg i den hackade purjolöken, dillkvistarna och svampbuljongtärningarna.
Låt det småkoka i max 15 min. Sila av allt och häll tillbaka vätskan i grytan. Låt det koka upp och vispa ner crème fraiche och grädden. Lägg i laxbitarna, koka upp och smaka av med lite salt. Lägg räkorna i tallrikarna och häll på den varma soppan.

Låt väl smaka!

 #kryssamillis
Hashtagga gärna #kryssamillis när du testar något av mina recept.