OLA STÖTTAR IDROTTEN - ANNONSERAR INFÖR SÄSONGSSTARTEN

Inför säsongsstarten 2018 fick alla fotbollsföreningar i Halland ett erbjudande om annonsering och sponsring i matchprogram. Sju stycken nappade!

Ola Johansson, själv aktiv i Löftadalens IF i Norra Halland, skickade via e-post inför säsongstarten ett erbjudande om att sponsra föreningarna med ett ekonomiskt bidrag och en annons i det programblad som distribueras ut till samtliga hushåll och i vissa fall delas ut på hemmamatcherna.

Gensvaret var till en början ljumt, men några tackade ja. Arvidstorps IK, Grimetons IF, Ätrans IF, Särö IK, Tvååkers IF, Skottorps IF och såklart, Löftadalens IF ville vara med. Många föreningar har i sin policy att inte ta ställning politiskt och angav det som skäl till att avstå, medan andra endera valde att inte svara, eller meddelade att de inte ger ut något programblad.

"Jag ville nå så många hallänningar som möjligt, under så stor del av sommarhalvåret som möjligt, med ett närodlat och positivt budskap om idrotten", säger Ola om varför han valde detta medium för sin annonsering. "Jag vet vad idrotten betyder för att samla människor i en bygd kring något gemensamt", fortsätter Ola, om varför just idrotten uppmärksammas i hans satsning att behålla det riksdagsmandat han har fått av hallänningarna. "Nu återstår det bara att hinna se någon match innan säsongen är slut". Den 1 september spelar det högst placerade laget, Tvååkers IF (div 1)hemma mot tidigare Allsvenska Ljungskile. "Då ska jag dit och visa vem det är som hejar på Hallandsfotbollen."

Med ett tidigare förflutet i Stafsinge IF och mot slutet av den korta fotbollskarriären Långås IF, kan man konstatera att valet att börja med politik var bättre än det att fortsätta spela fotboll. Den traditionsenliga matchen mellan regeringssidan och oppositionen, efter valet 2010 var turligt nog sista gången som Ola drog på sig ett par fotbollsskor.