• / Nyheter
  • / Centerpartiet presenterar nytt förslag: Jobba lokalt för bättre miljöeffekt

Centerpartiet presenterar nytt förslag: Jobba lokalt för bättre miljöeffekt

Foto på Stefan Bengtsson, Rickard Nordin och Ola Johansson.

Stefan Bengtsson, Rickard Nordin och Ola Johansson utanför Stena Nordic Recycling Center i Halmstad.

 

Nu presenterar Centerpartiet ett paket med regelförenklingar på kommunal och regional nivå som ska ge bättre effekt för miljön. Därför besöker riksdagsledamot Rickard Nordin, Centerpartiets energipolitiske talesperson idag Halmstad och Falkenberg. Tillsammans med länets riksdagsledamot Ola Johansson och andra lokala partiföreträdare ska han titta på Stena Nordic Recycling Center och Falkenbergs biogasanläggning.

 

Centerpartiet jobbar för att det ska bli enklare för kommuner och regioner att besluta om åtgärder som främjar miljövänliga och tysta transportalternativ med låga halter av utsläpp. Centerpartiet presenterar därför ett paket med regelförenklingar på kommunal och regional nivå.

- Kommuner och regioner bör få mer makt att bestämma så att fordon som släpper ut mindre partiklar och andra förorenande ämnen och som kör tystare får bättre förutsättningar. På de gator som är mest förorenade ska det också vara möjligt att införa lokala bestämmelser så att luftkvalitén förbättras, säger Rickard Nordin.

Centerpartiet föreslår även att intäkter från trängselavgifter ska gå tillbaka till investeringar på orten.

- För Hallands del så ser jag en rad fördelar med ökat lokalt inflytande på det här området. Vi behöver enklare regler och mer lokalt inflytande över de viktiga trafik- och miljöfrågorna, säger regionråd Stefan Bengtsson (C).

Läs också:

Hallänningar vill lyfta biogasen till riksdagen