• / Nyheter
  • / 19 hallänningar på C-stämma i Malmö: Järnvägslyft – ett av förslagen

19 hallänningar på C-stämma i Malmö:

Järnvägslyft – ett av förslagen

Partiledare Annie Lööf inledde partistämman med ett känsloladdat och engagerat tal som speglar den framtidsanda som nu lyfter Centerpartiet.

 

När Centerpartiet kör igång sin partistämma i Malmö den 28 september finns 19 ombud från Halland på plats för att påverka Centerpartiets politik.

- Vi ser de utmaningar Halland har och sätter ner foten när det gäller kommunikationer och bostäder. Bland annat föreslås ett järnvägslyft för drift och underhåll. Tågen ska gå i tid, säger Centerpartiet Hallands ordförande Henrik Oretorp direkt från Malmö.

Torsdag eftermiddag behandlas 600 motioner i stämmokommittéer och under kvällen fortsätter motionsbehandlingen i plenum till midnatt. Bland Hallands 35 motioner är de intressantaste förslagen att slopa Systembolagets monopol, att minska krånglet för stödsystem som i dag innebär att jordbrukare kan få vänta upp till 2 år på berättigat stöd samt att förenkla de snåriga reglerna kring bostadsbyggande som orsakar långa bostadsköer i Halland.

FAKTA: Partistämman i Malmö 28 september till 1 oktober är Centerpartiets största händelse. Stämman samlar rekordmånga deltagare då 1200 centerpartister från hela Sverige har anmält deltagande. Även motionerna är rekordmånga.

Läs mer i media:

Roos och Algerbo deltar i C-stämma

Halmstadspolitiker på C-stämma

Centern som klister

Bäst på både trygghet och skattesänkningar

C för rättvisa och trygghet

Motverka klyvningen