Swt-koncernen får Centerpartiets miljöpris 2018

Miljöpristagare. Mathias Frenzel i mitten uppvaktas med tårta, diplom och blommor av Centerpartiets företrädare Henrik Oretorp, Kristina Karlsson och Helene Andersson. Foto: Anki Enevoldsen

 

Swt-koncernen i Varberg premieras när Centerpartiet i Halland för första gången delar ut miljöpris på världsmiljödagen 5 juni.

- Det känns väldigt bra att få dela ut priset till ett företag som ser att allt hänger ihop, från värdegrund till miljöarbete, säger Helene Andersson som är Centerpartiets regionrådskandidat i höstens val.

Swt-koncernen skräddarsyr energieffektiva produkter utifrån kundens behov, bland annat kartonger för kullager och förvaringslådor åt IKEA.

- Snart finns det mer plast i haven än det finns fisk. Vi vill som företag göra skillnad, säger en av ägarna Mathias Frenzel när han tar emot miljöpriset.

Motivering:

Trä- och cellulosabaserade produkter är både klimatsmarta och miljövänliga. Swt-koncernen bidrar till Hallands och Sveriges gröna tillväxt genom sitt framgångsrika arbete med att ersätta plast med återvinningsbara och cellulosabaserade produkter.

Swt-koncernen sticker ut när det gäller kunskap, utveckling och produktion. De visar med konkret handling att även mindre företag kan göra skillnad i det stora.