Jenny, Christofer, Anna, Erling, Per och Fredrik tipsar om smultronställen att besöka i sommar

Lokalproducerad glass är mångas favorit inför sommarens utflykter. Christofer Bergenblock är en av Centerpartiets listettor i kommunerna som tipsar om några smultronställen att besöka.

 

I Halland finns många lokala matproducenter som ser till att vi kan köpa hållbar mat med god kvalitet. Det ska vi vara stolta över. Centerpartiets listettor inför höstens kommunval i Halland har valt ut varsitt smultronställe som är värt ett besök i sommar.

Christofer Bergenblock, kommunrådskandidat i Varberg

Christofer Bergenblock, Varberg:

Svalkande smultronställe i Veddige

I dalgången ner mot Viskan strax nordost om Veddige samhälle hittar man populära Viskadalens Gårdsglass. Ett gårdsföretag väl värt att besöka både en och två och tre gånger i sommar.

Förutom att glassen är fantastiskt god, så är själva företagsidén lika god. Köper man en glass på Viskadalen, så vet man att mjölken kommer från korna på den egna gården, att äggen är halländska och att bär/frukt i möjligaste mån är lokalproducerade. Precis så som man vill att det ska vara.

Så ta chansen i sommar att besöka ett litet glassföretag som både bjuder på en svalkande smakupplevelse och som personifierar ordet närodlat!

Anna Roos, etta på Centerpartiets kommunlista i Hylte

Anna Roos, Oppositionsråd i Hylte:

Från yngel till fiskevård – Tiraholm erbjuder hela kedjan

Vid Bolmens strand, utanför Unnaryd, finns Tiraholms fisk. Sedan 1980-talet har familjen fiskat, förädlat fisk och anrättat goda fiskrätter. Snart invigs det senaste tillskottet – ett 18-rums hotell,
med tillhörande konferensanläggning! Familjen tillämpar och utbildar andra i hållbart fiske.
I en allt mer urbaniserad värld söker sig fler till naturen och landsbygden. På Tiraholm finns lokal mat, god glass, trevlig miljö och naturnära aktiviteter såsom fiske, bad, vandring, bastubad,
stjärnskådning mm.
Missa inte detta fantastiska besöksmål! Läs mer på www.tiraholm.se

Jenny Axelsson, etta på Centerpartiets lista i Halmstad

Jenny Axelsson, Kommunråd i Halmstad:

Tallhöjden - Hallands pärla

När du öppnar dörrarna till Tallhöjdens värdshus i Simlångsdalen tar du ett steg tillbaka i tiden men ett steg framåt mot en härlig matupplevelse. Mysig stämning och mat lagad på lokala råvaror (och varför inte en lokalt producerad öl, från byns mikrobryggeri) gör att du kan njuta av lugnet. Den spänstige rekommenderas att kombinera dagen med en promenad runt ortens långa sammanhängande sjöar, eller en tur upp på Klövaberget med pelarrumsliknande bokskog och klippkant på 100 meter. Välkommen till Hallands pärla Simlångsdalen, en småföretagarrik ort!


Erling Cronqvist, etta på Centerpartiets lista i Laholm.

Erling Cronqvist, Kommunråd Laholm:

Allas lika värde på Änglagården

Änglagården i Laholm är en plats dit alla är välkomna året runt oavsett vem eller vad du är. Det är en lugn plats utan stress och här finns kaniner, marsvin, hundar, katter, hästar, höns, minigrisar och getter. Det erbjuds olika spännande aktiviteter, gratis för alla de som har det tufft ekonomiskt.

Gården drivs av Jessica Wendel, hon har hjärtat på rättat stället och hjälper familjer som inte har möjlighet att ordna aktiviteter till sina barn. De bjuds in till gården och allt är gratis. För att finansiera detta tar hon de mesta pengarna ur egen ficka men tar tacksamt emot sponsringsbidrag för dem som vill skänka en slant.

www.allaslikavardeidegardenhalland.se

Fredrik Hansson, etta på Centerpartiets lista i Kungsbacka.

Fredrik Hansson (C), Kommunalråd i Kungsbacka:

20-årsjubilerande Skårs Gård

Ett smultronställe som alltid är värt ett besök är 20-års jubilerande Skårs Gård i Gällinge! På gården kan man på helgerna bland annat äta gårdens populära brunch eller ta en fika och äta hemgjord glass i en mysig gårdsmiljö. Gården är även en utmärkt plats för konferenser och erbjuder även aktiviteter för företag och kompisgäng såsom femkamp med mera. Skårs Gård var ett av pionjärföretagen när gårdsbutiker och gårdsrestauranger blev ett allt vanligare inslag på landsbygden för cirka 20 år sen. Företaget som drivs av Eva-Marie Fyrberg och hennes dotter Ulrika Ahlqvist, har under åren tilldelats flera utmärkelser för sitt framgångsrika koncept.

Per Johansson, kommunrådskandidat i Falkenberg.

Per Johansson, Falkenberg:

Picknik i Skomakarhamnen

När jag behöver samla energi eller bara vill njuta av ett fantastisk miljö så har jag ett alldeles eget smultronställe, ett ställe där jag alltid känner mig hemma. Skomakarhamnen strax norr om Falkenberg i höjd med Skogstorp. Är nere brukade jag som barn fiska krabbor på stenbryggan och jag drömde om att bli vuxen så jag kunde simma ut till den sängformade stenen för att lägga mig och vila. Numera åker jag gärna hit med picknikkorg. I termosen kaffe från rosteriet i Slöinge, gärna lite charkuterier från Turesson eller Mostorp. Och är det helg, ja då passar det allra bäst att avnjuta en GT med lite lokalproducerad Stafsinge Tonic.