• / Nyheter
  • / Mari-Louise Wernersson (C): "Falkenberg serverar redan 96 Procent svenskt kött"

Mari-Louise Wernersson (C):

"Falkenberg serverar redan 96 Procent svenskt kött"

Kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg Mari-Louise Wernersson är glad över att Falkenberg har arbetat strategiskt och redan i dag serverar 96 procent svenskt kött i de kommunala köken.

 

- S slår in öppna dörrar. Det är möjligt att redan i dag köpa svenskt kött.

Det säger kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg Mari-Louise Wernersson med anledning av diskussionen som uppkommit i Region Halland om möjligheten att servera svenskt kött i regionens kök.

- De krav vi ställer på svenska bönder de ska vi även själva leva upp till. I Falkenberg har vi medvetet arbetat med detta och 96 procent av köttet vi serverar i våra förskolor, skolor och äldreboenden är i dag svenskt.

När vi handlar svensk mat hjälper vi till med öppna landskap, bättre djurvälfärd, mer miljövänliga livsmedel, kulturvärden och nya jobb. Svensk mat håller hög klass, bland annat genom god livsmedelskontroll, livsmedelssäkerhet och bra miljö- och djuromsorg.

- Därför vore det konstigt om vi i den offentliga verksamheten inte följer de regler vi själva har ställt upp. I Falkenbergs kommun ställer vi därför samma krav på det kött som vi köper som ställs på svenska bönder, säger Mari-Louise Wernersson.

Lyssna på inslaget i P4 Halland eftermiddag 24/7. Gå in i slutet av programmet vid ca 17.00 för att lyssna på Mari-Louise Wernersson

Läs mer:

Böndernas kris är även vår

Lagerstedt vill se mer kött på matsedeln

Nu måste vi stötta de halländska bönderna