Möt Christian Lidén - ledamot i regionfullmäktige

Christian Lidén är en av Centerpartiets åtta ledamöter i Region Hallands regionfullmäktige och ordförande i driftsnämnden Hallands Sjukhus.

Berätta om dig själv

Är uppväxt i Kvibille utanför Halmstad. Har läst till sjuksköterska och sedan specialistutbildning inom ambulanssjukvård. Har en hund som gör att vi får se mycket av Hallands fina natur, både av hav och skogar.

Vilken politisk fråga brinner du lite extra för – och varför?

Det vore fantastiskt om vi kunde skapa en sjukvård som finns nära oss invånare, tillgänglig på enklaste vis och med hög kvalité när vi behöver den som bäst. En trygg sjukvård där patienten får hjälp framåt hela tiden.

Varför började du engagera dig politiskt och varför i Centerpartiet?

Mitt engagemang började i Centerpartiets ungdomsförbund CUF där gemenskap och kurser visade vilket driv det finns när man gör saker tillsammans. Jag valde Centerpartiet för miljöfrågan och vår tro på varje individs möjlighet i samhället.

Vad ser du fram emot med att vara regionfullmäktigeledamot den här mandatperioden?

Jag har fått förmånen att vara ordförande för driftsnämnden Hallands sjukhus denna mandatperiod. Utvecklingen i sjukvården går rasande fort och att vara med på den resan är spännande.

Kan du nämna något från dina tidigare erfarenheter som du tror att du kommer att ha nytta av som ledamot i regionfullmäktige?

Jag har de senaste 11 åren jobbat som ambulanssjuksköterska här i Halland och trivts utmärkt. Det är ett yrke där du får träffa människor från hela vårt samhälle och hjälpa till i utsatta situationer.

En person – levande eller historisk – som du inspireras av?

Inspireras av människor som brinner för saker och gör det utan egen vinning.

Läs mer:

Hallänningar får bättre vård med ambuland bedömning