Halland
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Catherine Isaksson, Generalsekreterare CIS: - Jag är stolt över vårt arbete för demokrati

Catherine Isaksson, Generalsekreterare CIS:

- Jag är stolt över vårt arbete för demokrati

Catherine Isaksson var nyligen i Lomé i Togo i Västafrika. Här delar hon ut diplom till deltagarna som genomgått CIS utbildning PYPA- Program for Young Politicians in Africa.

 

- Som generalsekreterare för Centerpartiets Internationella Stiftelse, CIS, är jag oerhört ödmjuk inför att få vara den som leder CIS arbete och mycket stolt över att få representera Centerpartiet i kampen för demokrati och alla människors lika värde runt om i världen!

Det säger Catherine Isaksson från Falkenberg, som leder Centerpartiets internationella arbete. Här svarar hon på några frågor om arbetet.

Varför är CIS arbete så viktigt?

Först och främst för att CIS är centerrörelsens röst och redskap där ute i världen, Centerrörelsens egen stiftelse med uppdrag att ge stöd till demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet i svaga demokratier, diktaturer och länder med begynnande demokrati.

Centerrörelsen har varit ett politiskt parti i en demokrati i över hundra år. Det är vår absoluta skyldighet både som land och som parti att dela med oss av dessa erfarenheter och kunskaper till länder som försöker bygga upp en demokrati och till människor och organisationer i diktaturer som kämpar för demokrati och sina mänskliga rättigheter.

Vart går CIS stöd?

CIS arbetar ju med stöd till liberala systerpartier runt om i världen. Ett av dessa systerpartier är Nasa Stranka i Bosnien-Hercegovina. Nasa Stranka bildades 2009 och bara något år senare blev vi i CIS samarbetspartner till dem och har sedan gett dom stöd till utveckling som politiskt parti. Något som gått mycket bra och Nasa Stranka har sakta men säkert växt som parti från val till val.

För att visa sin uppskattning till CIS för det stöd vi gett dom så blev jag nyligen utsedd av deras partistyrelse som hedersmedlem i Nasa Stranka. Något som känns oerhört hedrande och jag är inbjuden att komma till deras partikongress i maj för att motta mitt hedersbevis under högtidliga former.

Fakta CIS

Centerpartiets Internationella Stiftelse arbetar för mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet runt om i världen. Just nu går insamlade medel till ett projekt för att ge unga kvinnor möjlighet till inflytande och deltagande i politiska partier i Benin.

Projektet finansieras till 80 procent av EU-medel. Resterande 20 procent måste CIS samla in själv varje år.

Läs mer om Centerpartiets internationella stiftelse!