Halland
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Fler solceller på taken för en bättre miljö

Fler solceller på taken för en bättre miljö

Kjell Helgesson och Henrik Oretorp vill ha fler solceller på taken i Halland.

 

Partistämman i Karlstad har i dag röstat ja till Hallands förslag om att minska regelkrånglet för den som vill sätta upp solceller.

- Vi vill göra det enklare att sätta upp solceller för elproduktion. Fler solceller på taken ger en bättre miljö, säger Henrik Oretorp som är ombud på stämman och ordförande för Centerpartiet Halland.

Krångliga myndighetskrav, högre skatter och regler som säger att man inte får dra ledningar mellan olika hus fördyrar och ger i dag en sämre produktion av solel.

- Vi har på partistämman fått gehör för att underlätta för att dra elledningar mellan fastigheter för en effektiv solcellsanvändning. Partistämman har också beslutat att Centerpartiet ska verka för incitament för fastighetsägare att använda solceller i större utsträckning, säger Kjell Helgesson som är vice ordförande för Centerpartiet Halland och ombud på stämman.

- Vi behöver ställa om till förnybar energi och då måste det vara lätt att göra rätt. Våra myndigheter ska inte försvåra omställningen med onödigt krångliga regler, säger Henrik Oretorp.

Läs och se mer:

Henrik Oretorp och Kjell Helgesson om solcellsförslaget