Stort intresse för solel i Halland

- Solceller är den bästa möjligheten att producera el i liten skala och bidra till energiförsörjningen i Sverige, säger Centerpartiets regionråd Helene Andersson som driver sin elbil på el från solel och vindkraft hemma på gården i Tvååker.

 

Intresset för att få information, tips och rådgivning om solel har ökat i länet.

- Det är roligt att många vill ha information. Solceller är den bästa möjligheten att producera förnybar el i liten skala, säger Helene Andersson som är Centerpartiets regionråd och även ordförande i regionstyrelsens tillväxtutskott i Region Halland.

Ungefär 1750 hallänningar har via energi- och klimatrådgivarna fått information eller fördjupad rådgivning om hur man producerar egen el med hjälp av solceller. Klimat- och energirådgivarna ger information om teknik och vad som är viktigt att tänka på. De vet också vad som gäller lokalt och i vilken ordning allt ska göras.

- Att producera sin egen el med hjälp av solceller är ett enkelt sätt att bli självförsörjande på el. Det känns bra att kunna göra en så enkel sak och samtidigt kunna bidra till energiförsörjningen i Sverige, säger Helene Andersson som har både solceller och vindkraft hemma på gården i Tvååker.

Centerpartiet vill:

  • Införa ett grönt avdrag som gör det billigare att producera egen solenergi hemma
  • Minska regelkrånglet och minska skatterna för dig som vill producera egen solel
  • Avskaffa solskatten

Läs mer om Centerpartiets politik för mer solenergi!

Fakta:

Energi- och klimatrådgivarna finns i alla halländska kommuner och erbjuder opartiska och kostnadsfria energi- och klimatråd till privatpersoner, företag och organisationer. Region Hallands Energikontor arbetar med samordning av energi- och klimatrådgivarna på uppdrag av Energimyndigheten.