Fem nya i distriktsstyrelsen

Vid Centerpartiet Hallands digitala årsstämma valdes fem nya ledamöter in i distriktsstyrelsen. Möt dem här.

Här kan du även se övriga i distriktsstyrelsen och se vilka politiska ansvarsområden de har!

Katarina Sundvall

Katarina Sundvall

Katarina Sundvall, Sibbarp i Tvååker

Politiskt ansvarsområde: Landsbygsfrågor

Katarina har drivit pensionat och värdshus på den halländska landsbygden. I dag driver hon familjehem upptill politiken och sitt mathantverk "Lillys".

- Jag hoppas kunna bidra med att vår landsbygd hålls levande med allt vad det innebär, skola, service, byggnation och livsmedelsproduktion såklart, säger Katarina Sundvall.
Peter Lundin

Peter Lundin

Peter Lundin, Kungsbacka

Politiskt ansvarsområde: Digitalisering, idrotts- och föreningsfrågor

Peter engagerade sig i Centerpartiet för att påverka och bidra till den demokratiska samhällsutvecklingen. Viktiga frågor för honom är folkhälsa, skola och företagande.

- I distriktsstyrelsen kan jag vara med att påverka partiets politiska inriktning. Det är här vi lägger grunden för de regionala frågor vi vill driva. Distriktsstyrelsen är en grupp med mycket kompetenta och erfarna halländska centerpartister. Redan vid vårt första möte såg jag hur kraften, dynamiken och glädjen i gruppen skapar precis det klimat som behövs för att utveckla och driva politiska idéer, säger Peter Lundin.


Elisabeth Agerbjer

Elisabeth Svensson Agerbjer

Elisabeth Svensson Agerbjer, Falkenberg

Politiskt ansvarsområde: Integration och internationella frågor

Elisabeth bor på släktgården Kärret utanför Långås, Falkenberg och arbetar som kontorschef på Falkenberg Finans:

- Jag har varit engagerad i centerrörelsen sedan 2002 och senast i distriktsstyrelsen för Centerpartiet i Stockholm. Sedan jag flyttade tillbaka till Halland har jag längtat efter att komma tillbaka i politiken och det är verkligen en fantastisk styrelse, så jag ser fram emot arbetet tillsammans med övriga, säger Elisabeth Svensson Agerbjer.


Peter Feuerbach

Peter Feuerbach

Peter Feuerbach, Harplinge i Halmstad

Politiskt ansvarsområde: Vattenfrågor

Peter är en av sveriges främsta specialister vad gäller anläggning av våtmarker och har även arbetat som landsbygdsutvecklare och utvecklat KRAV i Sverige.

- Landsbygden behövs som en stabil bas för samhället. Utan levande landsbygd har vi inga bra städer. Jag vill vara med och utveckla en bra politik på det området, säger Peter Feuerbach.Jenny Håkansson

Jenny Håkansson

Jenny Håkansson, Halmstad, Centerkvinnornas representant i distriktsstyrelsen

Politiskt ansvarsområde: Jämställdhet och högre utbildning

- Jag arbetar som utbildningshandläggare på Högskolan i Halmstad. Mina hjärtefrågor är bland annat jämställdhet, kvinnohälsa, kultur och internationella relationer, säger Jenny Håkansson.