Lena Hasslöf Gustafsson ny medlem i Kungsbacka:

- Centerpartiet driver en framåtsyftande och klarsynt politik

- Centerpartiet driver en framåtsyftande och klarsynt politik för ett mänskligt hållbart samhälle där individen ges möjligheten att skapa sig ett bra liv, säger Lena Hasslöf Gustafsson som är en av Centerpartiets nya medlemmar.

Centerpartiet får många nya medlemmar just nu. Möt Lena Hasslöf Gustafsson från Kungsbacka som blev medlem i februari i år.

Hur beskriver du dig själv i tre korta meningar?
- Jag är en nyfiken, positiv och engagerad person med ett genuint intresse för andra människor. Det jag konsumerar mest under en dag är nyheter i olika former. Jag älskar att diskutera samhällsfrågor med ungdomar för då blir man ständigt ifrågasatt och tvingas se saker ur nya perspektiv, man lär sig också en massa nytt om trendiga samhällsfenomen och teknikutveckling.

Vad var det som gjorde att du valde att gå med i Centerpartiet?

- Jag delar de liberala demokratiska värdena och det känns bra att Centerpartiet står tryggt i dem trots att de idag blir ifrågasatta både nationellt och internationellt. Centerpartiet driver en framåtsyftande och klarsynt politik för ett mänskligt hållbart samhälle där individen ges möjligheten att skapa sig ett bra liv.

Vilka politiska frågor är du mest intresserad av? Och varför just dessa frågor?

- De politiska frågorna är alla en del av ett större sammanhang och jag anser att det är viktigt att man kan lyfta blicken och ha en helhetssyn även när man diskuterar enskilda sakfrågor. Men om jag ska lyfta två områden som jag brinner lite extra för så är demokratifrågor, superviktiga då de är grunden för hela samhället. Att människor använder sin röst för att påverka och ser nyttan med det politiska systemet. Vår demokrati får inte ses som självklar utan som en ständigt pågående process som aldrig är starkare än engagemanget från medborgarna.

- Utvecklingen av ett hållbart näringslivet och möjligheten till att skapa jobb för alla är också viktigt. Ett jobb innebär att man kan försörja sig och skapar möjligheter att göra sina egna livsval. Det ger också ett socialt sammanhang och påverkar ens identitet som är viktig för att man ska känna sig delaktig i samhället.

Kan du rekommendera ett trevligt utflyktsmål runt Kungsbacka?
- Då jag växte upp i skärgården i norra Bohuslän så dras jag till havet och åker gärna till Åsa Strandpromenad för en härlig söndagspromenad tillsammans med min man och vår hund. Här får man uppleva både hav, klippor och strand i en härlig kombination vilket ger mig massor av energi. Antingen kan man ta med sig en kaffetermos eller så slår man sig ner på någon av de trevliga uteserveringarna i Åsa och äter en bit mat, glass eller en go fika.

Fakta
Lena Hasslöf Gustafsson

Bor: Centrala Kungsbacka

Tidigare sysselsättning:

Näringspolitisk ansvarig Fastighetsägarna, Göteborgsregionen

Nuvarande sysselsättning:

Fastighetskonsult och lärarstudent.

Medlem sedan februari 2021

Bli medlem du också!