Christofer Bergenblock blir ny riksdagsledamot för Halland

När kryssen för Centerpartiets riksdagskandidater var färdigräknade stod det klart att Christofer Bergenblock blir den som får företräda Halland i Sveriges riksdag kommande fyra år. Foto: Johanna Nolsa

 

Grattis till Christofer Bergenblock från Träslövsläge som blir ny riksdagsledamot för Centerpartiet i Halland efter årets val. Det står klart efter att alla kryssen är färdigräknade.

- Stort tack för förtroendet, Halland! Vi är många som arbetat hårt i valrörelsen på alla nivåer och i riksdagsvalet har vi varit fyra starka kandidater som kämpat på. Mari-Louise, Algot, Emma och jag har gjort vad vi kunnat för möta väjare, berätta om vår politik och dra röster till Centerpartiet. Tillsammans med alla valarbetare runt om i de halländska kommunerna har vi haft en fantastisk valrörelse även om man önskar att resultatet blivit lite bättre. Arbetsinsatsen tror jag däremot inte kunde varit större, skriver Christofer Bergenblock på Facebook.

Han lovar att han ska fortsätta kämpa för samma frågor på riksplan som han drivit i kommunen; En hållbar utveckling, en levande landsbygd och ett jämställt samhälle.

- Det löftet kommer jag att hålla. Dessutom kommer jag fortsätta att hålla den humanistiska fanan högt eftersom jag tror på ett öppet, tolerant och jämlikt samhälle, skriver Christofer Bergenblock vidare på Facebook.

Totalt fick Centerpartiet 6,7 procent av rösterna i riksdagsvalet. I Halland fick Centerpartiet 7,03 procent av rösterna i riksdagsvalet. Det innebär att 15 590 personer i Halland la sin riksdagsröst på Centerpartiet.

Bland toppkandidaterna fördelade sig kryssen så här:

  1. Christofer Bergenblock 866 kryss
  2. Mari-Louise "Millis" Wernersson 774 kryss
  3. Algot Thorin 173 kryss
  4. Emma Steinwall 222 kryss