Centerpartiets kommundagar inleds och Varberg är på plats

Centerpartiets kommundagar 2021 pågår i två dagar med start fredag den 5 februari klockan 12.00. På årets kommundagar samlas omkring 700 lokalpolitiker ifrån hela landet för att delta i diskussioner, föreläsningar och seminarier kring de nuvarande och framtida utmaningar som kommuner och regioner står inför. Tre av deltagarna kommer från Varberg.

Årets upplaga av kommundagarna skiljer sig ifrån tidigare år eftersom de går av stapeln i en helt digital konferensanläggning där man kan röra sig mellan temarum, seminarier, föreläsningar, utställningar och mingel. Kommundagarna inleds med Annie Lööfs linjetal, som sänds på webben med start klockan 12.15, och på kvällen kommer det som vanligt vara middag och underhållning, med den skillnaden att var och en får laga sin egen middag.

Centerpartiet är Sveriges mest inflytelserika parti på lokalt plan och sitter med i styret i 200 kommuner och 19 regioner. Varberg är en av de kommuner där Centerpartiet är med och styr och ifrån Varberg kommer följande personer att delta under kommundagarna:

  • Christofer Bergenblock, kommunalråd och partistyrelseledamot
  • Eva Pehrsson-Karlsson, ordf. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden
  • Lena Språng, ordf. Kultur- och fritidsnämnden