SD:s förslag om slöjförbud i Varberg är både främlingsfientligt och kvinnofientligt

- Att Sveriges mest misogyna parti försöker gömma sin främlingsfientlighet bakom jämställdhetsargument är både bisarrt och patetiskt, säger Christofer Bergenblock (C) som är kommunalråd i Varberg och ordförande i kommunens personalutskott.

Sverigedemokraterna i Varberg har lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att förbjuda kommunal personal att bära slöja. Innehållet känns igen ifrån flera kommuner runt om i Sverige där partiet lämnat in liknande motioner.

- Motionen svarar inte mot något reellt problem i Varbergs kommun, utan dess syfte är enbart att stigmatisera muslimer och diskrimera dem i kommunens verksamheter, fortsätter Bergenblock. I den mån personalens klädsel inte innebär något hinder i att utföra sitt arbete så finns det ingen som helst anledning för kommunen att ha åsikter om vad de har på sig.

Sverigedemokraterna låtsas att det är av omsorg om kvinnorna som de vill skapa det här förbudet, vilket inte är särskilt trovärdigt när det kommer ifrån Sveriges mest misogyna parti. I själva verket handlar det om att de sverigedemokratiska männen – i det här fallet genom gruppledaren Erik Hellsborn - vill att samhället återigen ska gå in och styra hur kvinnor får klä sig.

- Jag kommer naturligtvis yrka på att motionen avslås när vi yttrar oss över den i Kommunstyrelsens personalutskott, säger Christofer Bergenblock avslutningsvis.