BERGENBLOCK NY NATIONELL TALESPERSON I FRÅGOR OM OMSORG OCH FUNKTIONSHINDER

Hallands nya riksdagsledamot Christofer Bergenblock från Varberg är utsedd till ny nationell talesperson för Centerpartiet i frågor om omsorg och funktionshinder.

 

- De sociala frågorna har alltid legat mig varm om hjärtat och därför känns det bra både att ta plats i Socialutskottet och att bli ny talesperson inom omsorgs- och funktionshinderspolitiska frågor, säger Christofer Bergenblock (C) som är halländsk riksdagsledamot.

Christofer har lång erfarenhet inom det socialpolitiska området efter att ha suttit med i Varbergs kommuns socialnämnd under tolv år där han även ingick i sociala utskottet under åtta års tid. Därefter har han varit ordförande i kultur- och fritidsnämnden under åtta år och suttit som kommunalråd under fyra år. Parallellt med politiken har han arbetat som gymnasielärare under nästan 20 års tid.

Människonära verksamheter

- Kopplingen mellan det sociala, kultur, fritid och utbildning är helt enkelt att det är människonära verksamheter. Nu sluter jag kretsloppet genom återgå till de sociala frågorna under den här mandatperioden, säger Christofer.

Inom ramen för det socialpolitiska arbetet har Christofer dessutom utsetts till nationell talesperson för Centerpartiet inom frågor kring omsorg och funktionshinder.

Finns mycket att utveckla

- Det är ett omfattande område som kommer att bli allt viktigare framöver. Samtidigt så finns det mycket att utveckla, inte minst inom området kring funktionsnedsättningar där grunden måste vara att alla människor ges möjligheten till ett aktivt liv och deltagande i samhälle, säger Christofer.

Gårdsförsäljning

Förutom vård- och omsorgsfrågor handhar Socialutskottet även frågan om gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker, en fråga som Christofer har lyft många gånger utifrån ett halländskt perspektiv. Nu hoppas han få vara med i Riksdagen och rösta igenom den nya lagstiftningen som kommer göra detta möjligt. I bästa fall redan nu under hösten.

Valet av nya talespersoner gjordes av Centerpartiets partistyrelse under måndagen (3/10). Utskotten i Riksdagen väljs under tisdagen (4/10).