Möt höstens praktikanter

F.v. Algot Thorin, Eric Lundvall, Jesper Carlsson, Emanuel Örtengren

Vi har nu tillsatt alla platser till höstens praktikplatser. Våra praktiksamarbeten ämnar dels att stärka den egna verksamheten i Europaparlamentet, men är också en viktig del av att utveckla utbytet med våra systerpartier. Vid Liberaldemokraternas kontor i London väntar en spännande termin med att bevaka Storbritanniens utträde ur den Europeiska Unionen. Vår praktikant vid Centre for Transatlantic relations kommer att vara behjälplig med att inleda ett transatlantiskt samarbete med Demokraterna och bevaka den minst sagt oförutsägbara politiken i Vita Huset.

Algot Thorin kommer i höst att göra praktik vid Brysselkontoret. Algot är sedan januari ordförande för Centerstudenter i Skåne. Han har varit aktiv i Centerrörelsen i tio år på lokal, regional och nationell nivå, bland annat som vice förbundsordförande för CUF 2012–2015. Algot studerar för närvarande historia vid Lunds Universitet.

Eric Lundvall kommer att göra praktik på Liberaldemokraternas internationella sekretariat. Han inledde sitt engagemang inom centerrörelsen genom att starta Centerstudenters lokalavdelning i Luleå våren 2014 och var ordförande i avdelningen fram till våren 2017. Han har inom partiet engagerat sig i Luleå centerkrets och sitter för partiet i Kulturnämnden i Luleå kommun och är sedan våren 2017 även vice ordförande för kretsen. Eric har tidigare studerat Internationell ekonomi vid Luleå tekniska universitet.

Jesper Carlsson kommer också att göra praktik vid Brysselkontoret i höst. Jesper engagerade sig i tidig ålder i Svensk Ungdom (SU), och övergick senare till engagemang i moderpartiet Svenska Folkpartiet (SFP).  Jesper har ett stort engagemang för hållbarhets- och näringspolitik. Han är i slutskedet av sina kandidatstudier i statsvetenskap med inriktning på politiska processer och europeiska relationer.

Emanuel Örtengren kommer i höst att göra praktik vid Centre for Transatlantic Relations i Washington D.C., vårt nya praktiksamarbete. Emanuel har tidigare studerat statskunskap vid Sciences Po Paris i Frankrike och University of Toronto i Kanada, passande nog med inriktning mot transatlantiska relationer. Han flyttade hem till Sverige förra året efter några år som utlandssvensk, och har sedan dess främst jobbat med integrationsprojekt för Antonia Ax:son Johnsons stiftelse Axfoundation. Emanuel har inlett ett lokalt engagemang inom Centerpartiet, och ser nu fram emot att vara med och hjälpa partiet bygga ett kontaktnät i USA.

Läs mer om våra internationella praktikplatser.