Möt höstens deltagare i Centerpartiets internationella akademi!

Rekryteringen till Centerpartiets internationella akademi för höstterminen är nu avslutad! Caroline Ferning och Daniel Källqvist kommer att praktisera på Fredrick Federleys kansli i Bryssel, Afrida Chowdhury hos Liberal Democrats i London, och Emma Engman på Center for Transatlantic Relations i Washington, D.C.

Från vänster:

Afrida Chowdhury är 24 år gammal och kämpar just nu med sin masteruppsats i England. Hon studerar inom fältet internationella relationer, med specialisering av konflikt, säkerhet och utveckling och har tidigare en liknande kandidatexamen från Uppsala. Brinner för global rättvisa och ungdomsfrågor, samt frågor som rör rasism och post-kolonialism. Pratglad är hon också och har en stor passion för fotboll och mat. Hon ser fram emot denna utmaning tillsammans med LibDems och Centerpartiet!

Caroline Ferning är 25 år och bor i Göteborg där hon för nuvarande pluggar sista terminen inom miljövetenskap och företagsekonomi på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Hon har nyligen blivit invald i Centerstudenters förbundsstyrelse som ledamot och har även tidigare engagemang i Centerstudenter Göteborg. Frågor som ligger henne varmt om hjärtat är hållbarhet och företagande.

Emma Engman är en 26 år gammal ekonom med stort intresse för internationella frågor, speciellt kopplat till ekonomisk utveckling, hållbarhetsaspekter och geopolitik. Jobbat ett år som konsult på Deloitte och är engagerad i European Forum Alpbach. Tycker om att lära känna nya platser genom mat, marknader och en aktiv fritid. Hoppas hinna paddla en del kajak på Potomac!

Daniel Källqvist har en dubbelkandidat i statsvetenskap och mänskliga rättigheter från Lunds Universitet. Under sina år som studerande har hans intresse för politik, och speciellt EU-politik, vuxit fram. Han har även hunnit med att studera i Venedig under en termin, praktiserat på den liberala tankesmedjan Bertil Ohlininstitutet samt varit regissör för ett av Lunds största spex.