Möt höstens deltagare i Centerpartiets Internationella Akademi

Rekryteringen för Centerpartiets internationella akademi hösten 2020 är nu avslutad. Lär känna höstens deltagare och se var de ska praktisera i höst genom att läsa deras presentationer.

Från vänster:

Peeter Boldt-Christmas kommer till hösten att praktisera i Washington, D.C. Internationell säkerhet ligger honom varmt om hjärtat och han läser för närvarande sin sista termin på magisterprogrammet i politik och krig vid Försvarshögskolan, varifrån han också har en kandidatexamen i statsvetenskap. Peeter är flerspråkig och har en mångårig internationell bakgrund. Han har tidigare praktiserat vid Sveriges ambassad i Alger, studerat internationella relationer vid National University of Singapore och Seoul National University och varit bosatt i både Frankrike och Tyskland. Under hösten ser han fram emot att bygga ett kontaktnät i den amerikanska huvudstaden, vässa sin säkerhetspolitiska kompetens och följa det stundande presidentvalet och valen till senaten.

Linnea Andersson är 23 år och kommer från Sävar utanför Umeå och till sommaren tar hon sin Politices kandidatexamen vid Umeå universitet. Hon har ett stort intresse för EU-politik och gjorde under hösten 2019 praktik på North Sweden European Office i Bryssel. Vid sidan av hennes studier är hon även Projektledare för Sustainergies Academy där hon arbetar med hållbart företagande. Linnea ser mycket fram emot en termin i Bryssel och arbete med Centerpartiets team i Europaparlamentet.

Markus Barnevik Olsson är 24 år och studerar en kandidatutbildning i statsvetenskap vid Lunds universitet. Han har ett omfattande intresse för utrikes- och miljöpolitik, och drömmer om att jobba med dessa frågor i framtiden. Som artikelskrivare för utrikespolitiska föreningen i Lund och nationell representant för Klimatstudenterna är det dags för hans första riktiga steg in i politiken. Markus kommer vara stationerad i London under hösten och arbeta på Liberal Democrats internationella kontor.

Alexandra Stenlund kommer ifrån Kungälv som ligger norr om Göteborg. Alexandra har en kandidatexamen i medie-och kommunikationsvetenskap med statsvetenskap som fördjupningsämne. Alexandras politiska engagemang ledde henne in på kommunpolitik där hon också har arbetat i fullmäktige under ett par år. Hennes intresse för nationell och internationell politik har vuxit under åren och idag är Alexandras största hjärtefrågor internationellt samarbete i allmänhet och migrationsfrågor i synnerhet. Alexandra kommer under hösten göra sin praktik på det internationella kansliet i Stockholm.

Nora Gahnström Kibayi är 25 år och kommer från den gotländska landsbygden. Tidigare har hon läst interkulturella studier i Chicago, USA, och i våras tog hon sin kandidatexamen från rättsvetenskapliga programmet med internationell inriktning på Örebro Universitet. Juridik och internationella relationer brinner hon för och inom politiken är det mänskliga rättigheter som är den stora hjärtefrågan. Under hösten kommer Nora att vara stationerad på Centerpartiets Bysselkansli, vilket hon ser väldigt mycket fram emot.

Olivia Brinck är 25 år och har nyligen avslutat sin masterexamen i psykologi med inriktning organisation och ledarskap vid Umeå universitet. Hon har tidigare arbetat med internationella IT-projekt för Dell och bodde under sex månader i Kapstaden där hon gjorde sin psykologpraktik på Neurodiversity Center. Nu vill hon gärna jobba med organisationsutveckling och politiska frågor i en internationell kontext som en förberedande grund för att senare utbilda sig till diplomat. Hon ser mycket fram emot att få ingå i och bidra med kunskap till teamet på Democratic Alliance till hösten.

Observera att Centerpartiet noga följer utvecklingen av Covid-19. Centerpartiet utgår ifrån att det är möjligt att genomföra praktik utomlands i höst, detta kan dock komma att ändras beroende på Coronas utveckling.