Presentation av vårens praktikanter

Rekryteringen inför vårens praktiktermin är nu klar och vi kan med glädje presentera våra nya praktikanter till Centerpartiets internationella akademi vt23. Nedan följer en presentation av akademins deltagare.

Erika Hellerström är 25 år och har en juristexamen från Uppsala universitet med specialisering inom folkrätt. Hon har ett stort intresse för mänskliga rättigheter, demokratifrågor och konfliktförebyggande arbete. Erika har tidigare erfarenhet från Sveriges nationalkommission till Unesco i Stockholm samt en av Sveriges ambassader i utlandet. Att få arbeta med demokratifrågor vid National Democratic Institute den kommande våren är något hon ser mycket fram emot.

Staffan Åkesson är 27 år och uppväxt i Höör, Skåne. Han har en examen i internationella relationer från Linköpings universitet och är särskilt intresserad av EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik, europeisk integration och de internationella klimatförhandlingarna. Han har tidigare praktiserat på Utrikesdepartementet i Stockholm och EU:s utrikestjänst i Bryssel. Under 2022 gick han Centerstudenters politikutbildning, Riksdagsuniversitet, vilket gjorde att han fick upp ögonen för Centerpartiets internationella arbete. Till våren kommer han ansluta som praktikant till Democratic Alliance kontor i Kapstaden, något han ser mycket fram emot.

Sue-Ellen Njekwa Ryberg bor i Värnamo och studerar på ett masterprogram i Globala studier vid Göteborgs universitet. Hon har tidigare tagit en kandidatexamen i Internationellt arbete med inriktning globala studier vid Jönköping University. Hon har även varit på utbytesstudier på Penn State i Pennsylvania där hon läste kurser inom internationella relationer. Utöver hennes studier har hon en bred erfarenhet av att arbeta med demokratifrågor på hemmaplan men också internationellt. Hon har deltagit i Model United Nations konferenser och seminarier runtom i världen som i Bryssel och FN i New York. Under våren ska hon praktisera på Centerpartiets kansli i Bryssel.

Simon Fredriksson är 23 år gammal och kommer från Herrljunga. Han arbetar idag för Centerpartiet i Västra Götaland som projektledare. Simon har en kandidatexamen i Europastudier på Göteborgs Universitet. Under sina studier gjorde han även ett utbyte på Sciences Po i Frankrike. Han har politisk erfarenhet från olika kommunala uppdrag i både Herrljunga och Alingsås. Simons hjärtefrågor är klimatet och de gröna näringarna. Under våren ska han praktisera på Centerpartiets kansli i Bryssel.

Suzanna Viswalingam är 24 år från Järfälla i Stockholmsområdet. Hon tog precis sin kandidatexamen från programmet Internationell migration och etniska relationer med statsvetenskap som huvudinriktning, där hon bland annat läste kurser inom internationella relationer, juridik, migration och jämförande politik. Suzanna brinner för ungas röst i samhället, internationella relationer, utvecklingsarbete samt integration och migrationsfrågor. Just nu går hon en kurs i opinionsbildning från arenagruppen. Hon har tidigare i år praktiserats hos Järva i samverkan som arbetar för att integrera unga. De arbetar aktivt med civilsamhället vilket Suzanna anser som en viktig del för att motverka utanförskap i ett allt mer segregerat samhälle. Efter årsskiftet finner ni henne på Centerpartiets internationella kansli i Stockholm vilket hon med glädje ser framemot.