Våra toppkandidater

Centerpartiet Jämtland är stolta att här kunna presentera våra toppkandidater i riksdagsvalet och regionvalet. Genom starka region- & riksdagskandidater från länet ser vi till att regionens frågor hamnar i fokus i rikspolitiken.

sol-has-bg

Lär känna våra riksdagskandidater

Hanna Wagenius

Hanna Wagenius är född 1988 och uppväxt i Bruksvallarna. Hanna är utbildad jurist vid Uppsala Universitet ocvh har varit verksam som familjejurist. Hon var tidigare förbundsordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund och inför valet i höst är Hanna vår toppkandidat till riksdagen.

Hanna Wagenius mot en trävägg

Tom Silverklo

Tom Silverklo är den tidigare VD'n och koncernchefen som de senaste åren valt att viga sin tid åt politiken. Tom är idag Ordförande Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Jämtland Härjedlaen och brinner för en jämlik och rättvis vård över hela landet. I höstens val kandiderar Tom till riksdagen för att representera Centerpartiet Jämtland.

Tom Silverklo

Effie Kourlos

Effie Kourlos är idag kommunstyrelsen ordförande i Östersunds kommun. Effie är född i Södertälje och uppväxt i Strängnäs. Permanent bosatte hon sig i länet för ungefär 8 år sedan. Effie har tidigare arbetet som arbetsrättsjurist och värnar om alla människors lika rätt och att man ska kunna leva i hela Sverige. I höstens val kandiderar Effie till riksdagen för att representera Centerpartiet Jämtland.

Effie Kourlos, vinterbakgrund

Lär känna våra regionkandidater

Magnus Rönnerfjäll

Magnus Rönnerfjäll är sjuksköterskan från Ångsta som valt att påverka samhället genom sitt engagemang i politiken. Magnus är idag ordförande i Social och arbetsmarknadsnämnden i Region Jämtland Härjedalen. I höstens val ställer Magnus upp i regionvalet och är vårt första namn på listan.

Läs mer om Magnus och ladda ner som PDF. , 7.4 MB.

Magnus Rönnerfjäll

Ann-Sofie O`Dwyer

Ann-Sofie O`Dwyer har jobbat som Silviasyster och vårdutvecklare med utbildning och handledning innom äldreomsorg. Ann-Sofie bor i Bräcke där hon varit engagerad i kommunpolitiken, i höstens val ställer Ann-Sofi upp i regionvalet.

Magnus Rönnerfjäll

Jörgen Larsson

Jörgen har ett brinnande intresse för Jämtland Härjedalen som region, han har lång erfarenhet av företagande och entreprenörsskap i länet och har även haft stort engagemang inom föreningslivet. I höstens val ställer Jörgen upp i valet till regionen.

Jörgen Larsson, centerpartiet

Bli medlem i Centerpartiet

Om alla som röstar på Centerpartiet rekryterar en person till, får vi dubbelt så mycket att säga till om i svensk politik. Om vi hjälps åt behövs det inte mycket för att öka vårt inflytande med 100 procent.