Ulla Ramde får Centerpartiets högsta utmärkelse

Ulla får guldnål 2019

Ulla Ramde, ordförande i Centerkvinnornas avdelning Marbäck-Frinnaryd och boende i Sunhult, får Centerpartiets guldnål för sitt mångåriga engagemang i partiet. Guldnålen är Centerpartiets högsta utmärkelse.

I lördags, 16 mars, höll Centerpartiets distrikt i Jönköpings län årsstämma på konserthuset i Aneby. Under stämman delades bland annat utmärkelsen guldnålen ut. Bland de som har fått utmärkelsen är Ulla Ramde från Sunhultsbrunn. Hon får utmärkelsen för sin mångåriga politiska gärning där hon har bidragit till Centerpartiets politik i Aneby kommun. Ulla Ramde valdes in i kommunfullmäktige 1976 och efter det var hon ledamot och senare även ordförande i dåvarande musik- och skolstyrelsen i kommunen.

- Vi är glada över att det återigen är en partimedlem från Aneby som får utmärkelsen. Ulla är en värdig mottagare, hennes politiska gärning har betytt mycket för Anebys utveckling, säger Tobias Kreuzpointner, kretsordförande i Centerpartiet i Aneby.

Kvinnlig förebild i politiken

I början på 1990-talet var hon ledamot som ensam kvinna i tekniska nämnden. Efter hennes tid som aktiv politiker i fullmäktige och nämnder fortsatte hon sitt engagemang i Centerkvinnorna där hon idag är ordförande i Centerkvinnornas avdelning Marbäck-Frinnaryd.

- Ulla har varit föregångare och förebild för flera politiker i kommunen. Hon var med och banade vägen för kvinnornas inflytande och engagemang i Aneby kommun, fortsätter Tobias Kreuzpointner.

Centerpartiets distriktsstämma i Aneby

I lördags samlades drygt 120 ombud och centermedlemmar från hela Jönköpings län i Aneby. Distriktsstämman gästades av kandidaterna till Europaparlamentet Emma Wiesner och Eric Luth.

De övriga mottagare av Centerpartiets guldnål är Dan Ljungström, Vetlanda, Jan Hyttring, Mullsjö, Annette Rehn, Villstad och Per Eriksson, Stensjön.