Nytt idéprogram i jönköping

Lena Sumedrea

"En viktig fråga för mig är att kommunen hittar ett bra sätt att arbeta med sociala företag", säger Lena Sumedrea. De är en stor del i integrationsprocessen. Foto: Johannes Schander

”Ett inkluderande samhälle där stad och land hänger ihop.” Det är en av grundbultarna till nytt Ideprogram för Centerpartiet i Jönköpings kommun. Ett dokument om de visioner som partiet har och riktlinjer för den fortsatta politiken.

På årsstämman nyligen diskuterades även den nya policy mot sexuella trakasserier som Centerns partistyrelse antog i december förra året. Nu är den klubbad även lokalt, och en viktig del i Jönköpingskretsens verksamhet.

- Jag är glad att vi fick en bred och livlig diskussion kring två så viktiga frågor, säger Göran Bäckstrand, styrelseordförande i Jönköping. Det visar att många medlemmar är engagerade och vill vara med att forma innehållet i vår politik.

Två nya ledamöter valdes in i kretsstyrelsen på årsmötet. Mats O Petersson och Lena Sumedrea.

Lena Sumedrea kommer ursprungligen från Rumänien och brinner för jobb- och integrationsfrågor. Hon har arbetat politiskt i Jönköpings kommun sedan valet 2014 och är ledamot i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Mats O Petersson jobbar som kommersiell chef på Saab, Avionics Systems. Han är uppvuxen i Bodafors och har bott och jobbat tre år i Pretoria, Sydafrika.

Delar ur idéprogrammet

  • Jönköping ska vara en inkluderande och sammanhållen kommun
  • En plats där kultur är ett grundfundament för livet.
  • En plats där engagemang och frivillighet uppmuntras.
  • Giftfri miljö i våra verksamheter.
  • Resandet ska vara hållbart, med infrastruktur som är till nytta för hela kommunen.
Mats O Petersson

- Jag brinner för företagande och integrationsfrågor, säger Mats O Petersson, som flyttade tillbaka till Jönköping 2012.