Möt Tina Fältskog -
ledamot i kretsstyrelsen

Tina Fältskog har alltid varit politiskt intresserad. När hon efter många år utomlands flyttade tillbaka till Sverige och Jönköping ville hon verkligen engagera sig.
- Jag uppskattar Centerpartiet för att det är högt i tak och man kan säga vad man tycker, säger Tina som idag är ledamot i Jönköpings kretsstyrelse.

Vi träffas i Tina Fältskogs mysiga radhus på Ekhagen. Hon visar in på den lummiga altanen, solbrun och fräsch i vit kostym.
Från bostaden har hon cykelavstånd till arbetet som svenska och SO-lärare på Engelska skolan.
- Det är mina föräldrars radhus och det var meningen att jag skulle skaffa något eget när jag flyttade hem till Jönköping, men det här huset är stort och de behövde min hjälp, så generationsboende fungerar bra.

Startade öns första fritidshem

Tina Fältskog är född i Jönköping men flyttade till södra Gotland som 22-åring. Mamma kommer från ön och Tina slog sig ner nära familjens lilla lantbruk.
- Här bodde jag i drygt tio år och engagerade mig bland annat i Kvinnojouren och startade öns första fritidshem i byns bygdegård.

Tina som är utbildad lärare 1-7 kände efter tio år på Gotland att det svenska utbildningssystemet inte utvecklades i rätt riktning. I kölvattnet efter kommunaliseringen av skolan beslöt hon sig för att prova sina vingar utomlands. 1998 flyttade Tina och hennes två söner, då 12 och 15 år gamla till Spanien, där hon arbetade med fastighetsförsäljning och marknadsföring till nya företag. Efter 10 år i Spanien flyttade Tina till södra Italien, där hon arbetade som mäklare.
2013 fick Tina ett jobberbjudande från England som account manager på Cisco Systems där hon jobbade mot Skandinaviska företag.

Dags att flytta hem till Sverige

Efter sammanlagt 20 år utomlands var det dags för Tina att flytta hem till Sverige. De två sönerna hade vuxit upp och slutligen landat i Jönköping och tre barnbarn längtade väldigt efter sin farmor.
- Mina barn och barnbarn i kombination med att mamma och pappa blivit äldre gjorde att jag valde att flytta hem.
Tinas hemkomst till Jönköping sammanföll med det valåret 2018. Hon lusläste de största partiernas program och fastnade direkt för Centerpartiet. Här fanns ett parti som vågade säga ifrån och stå för sina åsikter även när det blåser.
- Jag uppskattar också att det är högt i tak, och att man kan säga vad man tycker. Ingen fråga är för dum. Det är också ett parti med engagemang i olika åldrar, vilket ger olika perspektiv på de politiska frågorna.

Såg saker hon ville förändra

Efter många år utomlands kunde hon se saker i det svenska samhället som behövde förändras. Med sin bakgrund som lärare är utbildningsfrågorna något som ligger henne varmt om hjärtat.
- Sverige har ju haft en av världens bästa skolor, och vi kan komma dit igen.

I våras valdes Tina in som ledamot i kretsstyrelsen för Centerpartiet i Jönköpings kommun. Ett uppdrag hon är mycket stolt över. Efter semestern väntar uppstart för valåret 2022 och Tina är märkbart taggad inför det arbete som väntar.

Namn: Tina Fältskog
Ålder: 56 år
Familj: Singel, mina föräldrar, två barn och tre barnbarn.
Bor: Radhus i Jönköping
Intressen: förutom mina barnbarn; politik såväl utrikes som inrikes, cykling och vandring
Viktiga politiska frågor i Jönköpings kommun: Äldrevården och skolan.
Cykelvägarna måste byggas ut ännu mer samt behöver vi nya cykelkartor där det är utmärkt om det är enskild cykelväg eller delad cykelväg.