Häng med fia på den årliga skräpplockardagen i Jönköping

Fia Persson, Centerpartiet i Jönköping

Fia Persson (C) har ett starkt miljöengagemang.


Lördagen den 18 september är det dags för den stora ”Håll Sverige Rent-dagen”. Då samlas unga och gamla på olika platser i hela Sverige för att plocka skräp. I Jönköping anordnas skräplockardagen av Keep JKPG Clean.

Så länge hon kan minnas har Fia Persson (C), plockat skräp i sin omgivning och hon är en flitig deltagare på skräpplockardagarna som arrangeras av Håll Sverige rent. Tanken om att hålla rent i sin omgivning följer henne vart hon går.

Jag har alltid ett par gummihandskar med mig, så jag kan rycka in om det behövs. Mina döttrar, 2 och 6 år, är bra på att hjälpa till och familjen gör ofta det här gemensamt, säger Fia Persson, som även anordnar egna skräpplockardagar.

Imorgon, den 18 september ska Fia tillsammans med flera organisationer i Jönköping ge sig ut på stan och plocka skräp. Det ska också utbildas i ämnen som avfallshantering och hållbarhet. På plats finns Jönköping citys maskotar för att ägna sig åt barnen och June Avfall & Miljö visar upp in- och utsidan på en av sina sopbilar.

Man behöver inte bege sig just till Jönköpings centrum, det går utmärkt att plocka där man är, säger Fia. Det finns skräp som behöver plockas i hela kommunen

Jönköping City delar ut skräplockar-kit och efteråt vägs skräpet innan det slängs i containern. På så sätt är det lätt att se hur många kilo renare Jönköping har blivit efteråt.

Vill du vara med? Ta med hela familjen och möt upp på Trädgårdsgatan (Väster) vid Sofia Kyrkan för en fullspäckad dag i hållbarhetens tecken. Eventet pågår mellan kl. 10 - 16.

Maskotar (kl 11-14)
Sopbil (kl 10-14)

Anmäl ditt deltagande på Håll Sverige Rent.

Evenemanget är ett samarbete med Jönköping City, June Avfall & Miljö, Students for Sustainable Action, Europa Direkt Jönköpings län och Håll Sverige Rent.