Starkt centerstöd för budgetuppgörelse

Annie Lööf och centerledningen fick ett mycket starkt stöd för budgetuppgörelsen mellan centerpartiet, liberalerna, socialdemokraterna och miljöpartiet vid dagens förtroenderåd i Stockholm. Uppgörelsen omfattar 73 punkter med gehör för många av centerpartiets hjärtefrågor.

- Vi är med uppgörelsen ett liberalt oppositionsparti som valt att göra allt för att påverka politikens innehåll och bidra till att vi får en regering i landet. För Jönköpings län innebär uppgörelsen att det exempelvis att vi åter kan hoppas på att höghastighetståget kan byggas, säger distriktsordförande Raymond Pettersson från Värnamo.

- I uppgörelsen finns en lång rad sakfrågor som kommer att gynna vårt län som sänkta skatter på arbete, bättre villkor för företagande, värna den privata äganderätten av skogsmark, höga ambitioner på miljöområdet och en bättre politik på integrationsområdet med sänkta trösklar in på arbetsmarknaden, möjlighet till familjeåterförening och större möjligheter för människor med specialistkompetens att få arbeta i Sverige.

- Det finns en stor enighet bakom beslutet bland centerpartiets kommunkretsar i länet. Hellre en blocköverskridande samverkan i politikens mittfält än ett osäkert parlamentariskt läge som kräver stöd från Sverigedemokraterna eller ett nyval, tycker länets centerpartister.Centerpartiet tar ansvar för Jönköpings län med att sitta i styrande ställning i länets alla 13 kommuner och i regionen. Vi är också beredda att ta ansvar för att föra Sverige Framåt, säger Raymond Pettersson, ordförande för Centerpartiet i Jönköpings län. Därför väljer vi nu att bidra till att låsa upp det politiskt blockerade läget i landet.

Kontakt Raymond Pettersson, distriktsordförande, tfn 070-713 28 05