• / Kalender
  • / skräpplockardag söndag den 19 april

skräpplockardag söndag den 19 april

En medlem i partiet kom med denna idé förra året efter att ha konstaterat hur mycket skräp det slängs längs med vägarna. Tillsammans kan vi göra en bra insats med att plocka skräp om bara för en dag. Vi vill ju ha en renare och miljövänligare natur för både människor och djur i vår kommun.

Söndagen den 19 april uppmanar vi våra medlemmar och andra som vill hänga på att plocka skräp. Gör det så enkelt som möjligt ta en promenad eller jogga din favoritsträcka där du bor. Du känner säkert till en sträcka där du vet att det behöver rensas efter en helg, ta den sträckan i så fall. Ta med en påse för brännbart, en för pantflaskor och en för blandat som du sedan sorterar på en återvinningsstation. Den röda påsen kan du slänga i din egen soptunna, panta returflaskor och lämna övrigt till återvinning.

Aktiviteten kan göras när som helst på dagen fram till klockan fem. Ta en bild på det insamlade, gärna med dig eller de som är med dig på turen och skicka till: christina.moths@centerpartiet.se eller sms 070-207 61 86. Eller gör ett Facebook inlägg med #centerpartietivetlanda. Du har chans att vinna på din insats, vi drar en vinnare på inlämnat bidrag.

Ett collage kommer att finnas på sociala medier om vårt sätt att värna om naturen och djuren. På detta sätt får du en renare närmiljö och vi alla en renare kommun.

Tveka inte att göra en klimatsmart insats, du får dessutom både frisk luft och rörelse på köpet för din egen del.