• / Nyheter
  • / FRAMTIDENS VÅRD I RUNSTEN

FRAMTIDENS VÅRD I RUNSTEN

Anders w Jonsson i Runsten

Oavsett var du bor, varifrån du kommer, hur mycket pengar du har eller hur gammal du är så ska du får den vård du behöver. När Centerpartiet pratar sjukvård så står individen i centrum och partiet vill satsa en miljard för att göra vården mer tillgänglig.

Den 4 april samlades femtio intresserade åhörare i bygdegården i Runsten för att diskutera framtidens vård. Ölandskommunerna hade bjudit in Anders W Jonsson som sitter i Riksdagens socialutskott och som är Centerpartiets socialpolitiska talesperson, för att prata om hälso- och sjukvård och digitaliseringen inom vården.

Många lokala representanter från Centerpartiet var där. Bland dem var Roger Gustavsson som är Centerpartiet i Mörbylånga kommuns kandidat till landstinget i Kalmar län. Roger tycker att sjukvården måste bli bättre - både för patienterna och för dem som arbetar inom vården.

- Det är oerhört angeläget att som patient kunna känna trygghet. Därför ska man som patient ha en fast läkarkontakt. Det skulle även ge mer trygghet för läkarna, de skulle kunna ställa fler säkra diagnoser, sa Roger Gustavsson.

Vägen framåt för framtidens vård innebär goda arbetsförhållanden för de anställda.

- Det är viktigt att lyssna till de anställda inom vården och det måste finnas ett stabilt ledarskap, sa Anna-Kajsa Arnesson, nummer ett på Centerpartiets lista i Mörbylånga kommun.

Roger Gustavsson poängterade också att det är viktigt att ta tillvara den tekniska utvecklingen som sker. Detta kan frigöra mycket av vårdpersonalens tid. Tid som kan läggas på möten med patienter.

Budskapen från Anders W Jonsson handlade om hur sjukvården i Sverige ska bli ännu bättre och mer tillgänglig för alla - du ska få den vård du behöver oavsett var du bor, varifrån du kommer, hur mycket pengar du har eller hur gammal du är. Jonsson pratade även om att utvecklingen med allt längre köer i vården och allt mer psykisk ohälsa måste brytas.

- Psykisk ohälsa, framförallt bland ungdomar, är något som måste bli en prioriterad vårdinsats, kommenterade Roger Gustavsson.

Centerpartiet vill skjuta till resurser - en tillgängligetsmiljard - för att den som behöver vård ska få det snabbt, oavsett var man bor.

Här kan du läsa mer om Centerpartiets sjukvårdspolitik.

Anders W Jonsson skriver på SvD:s debattsida.

På bilden: Christer Jonsson, Landstingsråd, Landstinget i Kalmar län; Ulrika Lindh, första namn på Centerpartiets landstingslista, Anders Åkesson, riksdagen Centerpartiet; Anders W Jonsson, riksdagen Centerpartiet; Roger Gustavsson, andra namn på Centerpartiets landstingslista.