• / Nyheter
  • / Kerstin ska ta CUF i Kalmar län Framåt!

Kerstin ska ta CUF i Kalmar län Framåt!

Kerstin

Kerstin Sigvardsson från Alby har valts till ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund i Kalmar län! Vad betyder det för henne? Och varför valde hon att engagera sig i Centerpartiet?

Hej Kerstin! Du har blivit vald till ordförande för CUF Kalmar län. Vad betyder det för dig?

Hej! Det betyder väldigt mycket, dels med tanke på vilken möjlighet det ger mig att fortsätta påverka hela centerrörelsen för en liberalare politik men kanske främst för att det ger mig möjligheten att hjälpa medlemmar framåt med sitt politiska engagemang. Det är fantastiskt att få möjligheten att hjälpa och se CUF:are i hela länet växa!

Vad fick dig att engagera dig politiskt och att välja just Centerpartiet?

Jag började läsa på om politiska ideologier och tyckte att liberalismen hade svaret på alla samhällsproblem. Sedan letade jag länge efter ett grönt, frihetligt alternativ som jag kunde påverka till en mer liberal riktning och fastnade för Centerpartiet.

Vilka frågor är viktigast för dig inför valet 2018?

Jag hoppas att miljön och integrationen får en stor plats i debatten. Det är också viktigt att lyfta fram klyvningen av stad och landsbygd som ofta inte uppmärksammas alls. Annars är jag väldigt glad att Alliansen tagit ställning mot arbetsförmedlingen, staten måste vara effektiv och finns det privata alternativ som gör det bättre ska de få fortsätta med det.