Kalmar Län
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Nytt ledarskap för länet och landet

Nytt ledarskap för länet och landet

Kalmar län är i många aspekter ett Sverige i miniatyr. Med ett nytt, Centerpartistisk, ledarskap kan den klyvande trenden bromsas och vändas.

Det menade Christer Jonsson, distriktsordförande för Centerpartiet i Kalmar län, under sitt inlägg i den generaldebatt som hölls på torsdagskvällen under partistämman i Malmö. Här är inlägget i sin helhet.

-”Kalmar Län är i många avseenden ett Sverige ett miniformat – där klyvningen är alltmer synlig på olika sätt! Vi har Hultsfred som tagit ett enormt ansvar för flyktingmottagandet men får leva med ett migrationsverk som inte fungerar och en regering som inte ger dem förutsättningar att på bästa sätt klara av uppdraget!

Vi har Mönsterås där en person har kunna begå upprepade allvarliga trafikbrott utan att ha blivit stoppad av rättsväsendet eller en närvarande lokal polis – till slut gick det så illa att människoliv gick till spillo! Vi har Högsby där hälsocentralen inte haft fasta läkare på flera år och där landstinget nu tänker att man enbart ska erbjuda kontinuitet och fast läkarkontakt via en dataskärm. Man inför nu hyrläkare på distans! Vi har Nybro där Svenska kraftnät tänker köra över markägare och kommunen och bygga en kraftledning med gammal föråldrad mark krävande teknik och lägsta möjliga ersättning till markägare.

Det behövs ett ledarskap:

  • Som står upp för asylrätten och ger kommunerna möjlighet att bedriva ett framgångsrikt mottagningsarbete och integrationsarbete
  • Som står upp för en rimlig kriminalpolitik och en närvarande polis i hela landet!
  • Som sätter patienterna först och deras rätt till kontinuitet och en fast läkarkontakt
  • Som satsar på framtidens energiteknik och respekterar äganderätten!
  • Som gör ett Järnvägslyft som säkrar järnvägen i Kalmar län och därmed på Tjust och Stångådalsbanan

Centerkommunerna Hultsfred, Mönsterås, Högsby och Nybro och hela Kalmar län skulle utvecklas bättre med ett ledarskap som ser hela Sverige i hela dess skönhet! Hela Sverige behöver Centerpolitik som helar landet och som ger framtidstro där hoppet nu saknas – det behövs ett nytt ledarskap som står upp för anständigheten och starka tydliga värderingar.”