• / Nyheter
  • / Därför blev jag politiker

Därför blev jag politiker

Cecilia Sjögren presenterar sig

Sedan barnsben har jag haft politiken på nära håll då pappa var politiker och diskussionerna gick ibland höga vid middagsbordet, vilket var både kul och givande. Mitt intresse för politik har dock tidvis varit sisådär då tid och lust att engagera mig inte alltid har funnits.

Men på senare år har jag blivit mer intresserad och jag har också mer tid att engagera mig i politiken och de frågor som ligger mig varmt om hjärtat. Det är många frågor som engagerar men några har direkt med min uppväxt att göra eftersom jag är född och uppvuxen på landsbygden.

Jag trivs inte i stan med dess gråa trista betong samt den hets och stress som råder där. Att värna om landsbygden är viktigt för mig bland annat för att jag vill kunna ta en ridtur i skog och mark, njuta av naturen, fågelsång, ljuv blomdoft, plocka bär och svamp, höra ljudet av böndernas traktorer eller när de startar mjölkningen tidigt en sommarmorgon, sekor och kalvar i hagen.

“Man hör överallt samma visa, att landet är sämre än stan,
men den kan blott städerna prisa som inte vid annat är van.
För mig är det ängsligt att blicka på gator med skyltar av ljus,
Ty jag är en bonnaflicka som älskar mitt bonnahus
När stadsborna vaknar i sängen förkrympta till själ och till kropp,
då släppes korna på ängen och jag ser hur solen går opp.
den friskaste luft får jag dricka, den ljuvaste blomdoft därtill.
Ty jag är en bonnaflicka och byta med ingen jag vill
Vad skulle jag göra i staden, dess tvång skulle kväva mitt bröst,
bland blommorna gräset och bladen där finner jag frihetens röst.
Jag hör den när kullarna viska förtrollande gör mig så säll,
Ty jag är en bonnaflicka i frihetens land står mitt tjäll”

Jag valde att bli politiker för att kunna vara med och påverka samt vara delaktig i de beslut som fattas så jag och alla andra ska få fortsätta njuta av vår vackra natur, miljö och jorden vi bor på, en välfärd och ett väl fungerande samhälle.

Jag tycker det ska bli kul att få engagera mig i politiska frågor och ser fram emot ett gott valår för centerpartiet där vi alla deltar med glädje och engagemang.

Cecilia Sjögren, nyvärvad till listan