Tack Tackis

Centerpartiet i Tjust vill visa sin uppskattning för det arbete och engagemang som Dimitrios ”Tackis” Sahkepides, kommunens aktivitetssamordnare för äldre, har gjort i mer än 30 år. Idag den 21 juni, lämnar han sitt arbete och går i pension. I morgon midsommarafton fyller han 67 år.

Ingela Svensson, ordförande i Centerpartiet och vice ordförande i socialnämnden i Västerviks kommun, har haft mycket kontakt med ”Tackis” under tiden han har arbetat med de äldre i kommunen. Idag lämnade hon över en vindruvsplanta till honom och tackade för allt engagerat arbete han har gjort för de äldre i kommunen.

- Det handlar inte bara om vad man gör på sitt arbete, det handlar också om hur man gör jobbet. Du har gjort ett fantastiskt arbete under alla år, säger Ingela Svensson.

Han började som aktivitetssamordnare 1984 och har varit sitt arbete trogen fram till nu.

- Det har varit ett fantastiskt roligt arbete med många minnen. Jag kan inte rangordna dem. Det jag vet nu är att jag kommer att sakna jobbet, alla duktiga kollegor och alla äldre jag fått lära känna, som jag lärt mig så mycket av.

År 2015 blev han ”Tackis” med hela svenska folket, när han var med i SVT:s dokumentär ”Greklandsresan”. För den insatsen blev han också utsedd till Årets Vårdhjälte, av tidningen Aftonbladet.

- Det var ett jätteroligt minne, men jag minns också alla gånger vi varit på gökotta vid Segersgärde med medhavd matsäck, tillsammans med de äldre.

Ingela Svensson hoppas att han kommer att får många sköna år tillsammans med sin familj efter det han slutat jobba och att han hittar en bra plats att plantera sin vindruvsplanta.

- Det kommer jag att ha. Vindruvor väcker minnen från min farfar i Grekland, han hade vindruvor hängande på sin uteplats. Nu kan jag minnas honom och tiden jag haft som aktivitetssamordnare i Västerviks kommun.

Men riktigt slutarbetat är det inte för ”Tackis”.

- Jag kommer att vara med och arrangera den femte ”Greklandsresan” för våra äldre i slutet av augusti, därefter ska jag bli pensionär på riktigt, men någon soffpotatis blir jag inte.