Ordförande informerar

Som kretsordförande vill jag först och främst berätta att kretsen planerar att genomföra ett digitalt årsmöte söndagen den 21 februari. Håll utkik efter en kallelse, ni kommer att behöva anmäla er mejladress för att få en länk till mötet.

I styrelsen jobbar vi på, mest i digital form. Det är lite lättare att jobba politisk i kommunen nu, efter överenskommelsen angående budget 2021 med Westervikspartiet och Liberalerna.

Som ordförande i socialnämnden blir det lite info om Covid19.

Dagsläget inom förvaltningens omsorgsområden är för tillfället lugnt. Personalen gör ett jättejobb och följer de skyddsåtgärder de är ålagda.

Vaccinationen av boende på SÄBO går in i slutfasen med att ge andra sprutan vecka 4.

Kommunen har också ansvar för att vaccinera de som har kommunal hemsjukvård och de som har hemtjänst. Arbetet flyter på bra. Även vaccinationen av personal har börjat. Där är det företagshälsovården som ska utföra vaccinationen. Flaskhalsen är leveransen av doser, personalen är mycket motiverade till att ta sprutan.

Vi andra, vanliga innevånare, ska få vår vaccination via primärvården och den har inte påbörjats, mest i väntan på doser.

Jag förstår otåligheten, tristessen och oron som finns. Alla längtar vi efter en normal tillvaro med fysiska möten igen. Men tillsvidare gäller tvätta händerna, håll fysiskt avstånd , håll humöret uppe och sköt om er. Hoppas vi ses , digitalt , den 21 februari.

Ingela Svensson ordförande i kretsen och socialnämnden