Vimmerby
Centerpartiet lokalt
  • / Nyheter
  • / Vimmerby behöver bostäder

Vimmerby behöver bostäder

Ja det är så sant. Vimmerby liksom de flesta orter i Sverige behöver hyreslägenheter, bostadsrätter och tomter där villor kan byggas.

Vimarhem har haft god framförhållning genom att inte riva eller sälja till blivande fastighetsägare som köpt men sedan struntat i underhåll. Samtidigt som Vimarhem varje är satsar många miljoner på underhåll och förbättringar på våra lägenheter så har vi byggt nya lägenheter för 100-tals miljoner. Vimarhem har alltid byggt rejält, byggnader som ska stå i många år och det tänker vi fortsätta med. Vi har just byggt färdigt gruppbostäder samt bygger nya lägenheter där Hattstugans förskola tidigare låg. Nu jobbar vi med Pistolsmeden. Snabba läsningar med tillfälliga hyrespaviljonger som kommunstyrelsens ledning verkar tycka om har vi aktat oss för.

Helen Nilsson säger att socialdemokraterna prioriterar bostäder. Det är sant - i storstäderna. Socialdemokraterna och Miljöpartisterna i regeringen har utformat ett byggstöd som gynnar storstadsbyggande. En lägenhet som byggs i Stockholm på 50 m2 för 280 000 kr i statligt stöd. I Vimmerby betalar staten 162 000 kr i stöd för samma hyreslägenhet.

Vad har ni socialdemokrater Ã¥stadkommit i Vimmerby sedan förra valet? Ja innan valet 2014 så sa socialdemokrater på Vimarhems bolagsstämma att Vimmerbys skattebetalare ska stå för en ekonomisk garanti vid nybyggnation. Den åsikten har vi inte hört något om efter valet.

Jag beklagar även den centeraliseringspolitik som nu förs i Vimmerby. Det var fel att lägga ner Samhällsbyggnadsnämnden och skapa två heltids kommunalråd. Jag är övertygad om att det hade funnits mer tomter att bebygga om det hade funnits en nämnd som jobbat med samhällsutvecklingen i Vimmerby ur ett helhetsperspektiv. Det kommunledningen nu kan erbjuda är att man har vaskat fram några enstaka villatomter, samt prata om markköp. Vimmerby behöver ett nytt långsiktigt helhetstänk. Just långsiktigheten tappar kommunledningen då de har fullt upp med att hantera överklagningar, och ordna med paviljonger så att intagningsstoppet i förskolan kan upphöra.


Magnus Danlid (C)
Vimarhem

Länkar: