• / Nyheter
  • / Nu bör kommunen agera för att stödja en utveckling i Gullringen

Nu bör kommunen agera för att stödja en utveckling i Gullringen

I media kan vi nu läsa om privata och ideella initiativ för att utveckla vår landsbygdskommun. Entreprenören Staffan Samulesson som vill göra något med det i Gullringen rivningshotade kontoret som ägs av Bengt Ansgarius. Samt om Johan Tildemyr och Niklas Gunnarsson som har tröttnat på många diskussioner med kommunen kring byggandet av en GC-väg och nu tagit saken i egna händer och påbörjat arbete helt ideellt. Sådana här initiativ är ju av största vikt för att utveckla vårt fina Vimmerby. Men då måste kommunen se chansen att stödja medborgares vilja.

 

Bildtext:
Jacob Käll

Jacob Käll


Vi från Centerpartiet uppmanar därför kommunledningen att sätta sig ner med dem som vill göra något för utvecklingen i Gullringen (och därmed också hela kommunen) för att hitta en väg för kommunen att bistå de goda initiativen.

Att lyssna på och stödja förenings- och näringsliv och enskilda medborgare ligger helt i linje med den politik centerpartiet vill bedriva för att Vimmerby blir Sveriges bästa landsbygdskommun. I de här frågorna måste vi också samarbeta över partigränserna.

Vi ser därför fram emot att kommunledningen tar ett initiativ.

Jacob Käll
Centerpartiet i Vimmerby kommun