• / Nyheter
  • / Centerpartiet anser att staten ska engagera sig och låta omställningsstödet omfatta bl.a. Astrid Lindgrens Värld

Centerpartiet anser att staten ska engagera sig och låta omställningsstödet omfatta bl.a. Astrid Lindgrens Värld

Bild av M W från Pixabay

Med anledning av förbudet att öppna nöjesparker under sommaren kräver Centerpartiet att staten engagerar sig i och låter omställningsstödet omfatta bland annat Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Detta är ett viktigt initiativ för näringslivet i Kalmar län och de enskilda företagen!

Se länk: https://omni.se/centern-kraver-att-stangda-nojesparker-kompenseras/a/2GEBgG?fbclid=IwAR0CkbFnppgkKtcoy4a4i5COaTRO7x5CVek1Bja2R_wKbj1DN-0k5k2R

-Att förlänga omställningsstödet och att låta det omfatta också de nöjesparker som nu på grund av besked från Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter tvingas stänga är ett måste, säger Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande Vimmerby, Karin Helmersson, ordförande, Regionala Utvecklingsnämnden, Region Kalmar län och Anders Åkesson riksdagsledamot i ett gemensamt uttalande under fredagen.

- Det är både rimligt och klokt att använda en insats, ”omställningsstödet”, som redan prövats under våren och en förlängning skulle vara oerhört välkommet för företag både i besöksnäringen och tillverkningsindustrin i vårt län säger Karin Helmersson.

- ALV; Astrid Lindgrens Värld, är ett övertydligt exempel på detta, de har gjort försök att ställa om, omställningar som först godkänts för att sedan förkastas och står nu utan möjlighet att bedriva någon som helst verksamhet, fortsätter de tre centerpartisterna.

Omställningsstödet, som är ett statligt stöd som ersätter minskad omsättning i företag under mars och april, är ett viktigt stöd, men träffar dock inte Kalmar län på det sätt som skulle behövas säger de tre.

Regionen har skrivit brev till regeringen i frågan och jag kommer också lyfta det på fredag då regionerna är inbjudna till en avstämning av läget med näringsdepartementet avslutar Karin Helmersson.