Per Schöldberg toppar länets riksdagslista

Per Schöldberg, distriktsordförande för Centerpartiet i Kronoberg och kommunalråd i Växjö, toppar nomineringskommitténs förslag till riksdagslista för Centerpartiet i Kronoberg inför valet 2018.Ingress

Per Schöldberg, distriktsordförande för Centerpartiet i Kronoberg och kommunalråd i Växjö, toppar nomineringskommitténs förslag till riksdagslista för Centerpartiet i Kronoberg inför valet 2018.

På andra plats står Karin Nilsson, Tingsryd och som trea nominerades Gusten Mårtensson, Älmhult.

–Vi har intervjuat samtliga 25 toppkandidater som gav oss det entydiga svaret att man önskade en förnyelse och en föryngring på riksdagslistan. Det önskemålet har vi tillgodosett och det är en enhällig nomineringskommitté som står bakom förslaget, säger ordföranden Tommy Linnér, Ljungby.

Under torsdagens presskonferens i Växjö presenterades också nomineringskommitténs förslag till landstings- och regionlista inför valet nästa år.

Den listan toppas av Sven Sunesson, Lönashult, med Britt-Louise Berndtsson, Älmeboda, som tvåa och Carina Bengtsson, Agunnaryd på tredje plats. Nya toppkandidater är Patrik Davidsson, Alstermo, på fjärde plats och Golnoush Lundén Keshavarzi, Gemla, på femte plats.

De definitiva listorna för riksdags- och regionvalsedlarna fastställs vid Centerpartiets nomineringsstämma på Hotell Rådmannen i Alvesta torsdagen den 23 november klockan 18.00

Nomineringskommittéens förslag till Riksdags- och regionlista.pdf , 377.4 kB.

Intervju i Sveriges Radio Kronoberg