Gusten debatterade företagsklimatet

Gusten Mårtensson mötte Björn Pettersson (mp) och Oliver Rosengren (m) i debatten på Elits Stadshotellet i Växjö


När Företagarnas valturné kom till Växjö onsdagen den 14 mars innebar det också startskottet för alla de lokala och regionala debatter som kommer att genomföras innan valdagen den 9 september

Samtliga partier utom Sverigedemokraterna var på plats i Elite Stadshotellets Domarsal, där Företagarnas vd Günther Mårder fungerade som moderator och debattledare.

För centerpartiet var det Gusten Mårtensson, tvåa på riksdagslistan för Kronoberg, som med den äran förde partiets talan.

–Det var roligt att få vara med och träffa många nya politiker. Eftersom jag jobbar som redovisningskonsult är ekonomi och företagande teman som jag gillar att debattera. Genom att upplägget var något annorlunda blev det kanske inte så mycket till debatt men jag tycker ändå att jag fick fram mitt budskap ganska väl, säger Gusten Mårtensson.

20-talet åhörare var på plats när Günther Mårder inledde debatten om företagsklimatet.

Här fanns en stor majoritet för att dagens företagsklimat kan vara betydligt bättre, framför allt därför regeringen har gjort det svårare att driva företag och dessutom har beskattat dem hårdare.

Samtliga partiföreträdare ansåg att det är viktigare att kommunens tjänstemän ska vara serviceinriktade mot företagen än att kontrollera att företagen lämnar in dokument i rätt tid och håller tidsgränserna.

–Jag tror att mycket handlar om långsiktighet. Finns det tydliga spelregler som kommer att hållas kvar under en länge tid är det också enklare för företagen att anpassa sig, sa Gusten Mårtensson.

Günther Mårder ville inte utse någon vinnare i maktkampeb.

–I grunden är alla vi som är här vinnare eftersom vi brinner för samma sak. Vi vill att efterkommande generationer kan ta över ett gott och hållbart samhälle, sa Günther Mårder

Här står debattörerna, med Gusten Mårtensson som sexa från vänster, beredda att debattera på Elits Stadshotellet