Debut för Centerpartiet på Ryttartorpet

Centerkretsen i Växjö tog tillsammans med regiongruppen ett nytt grepp för att marknadsföra partiet inför valet den 9 september.

Genom vårt värdskap kunde vi presentera Per Schöldberg, kommunalråd och toppnamn på länets riksdagslista och Britt-Louise Berndtsson, tvåa på regionlistan i Kronoberg, som under 10 minuter fick svara på proffsiga frågor från moderatorn Anne Marchal.

Tyvärr drabbades både vi och sångarduon Anders Nilsson och Emilia Sallhag av det strömavbrott som ställde till det för hushållen i Hovshaga och Danneborg samt Ryttartorpet med omnejd.

Men publiken, cirka 400 personer, satt troget kvar fram till dess att reservelverket, drygt en halvtimme efter utsatt starttid för programmet, var på plats och kunde leverera ström.

Då fick Per Schöldberg utveckla sin syn på varför han vill ta steget från kommunalråd i Växjö till riksdagsledamot i Stockholm. Han fördömde också kraftfullt de anti-demokratiska krafter som fick utrymme och möjligheter att agitera och föra fram sina åsikter under Almedalsveckan på Gotland.

–Det är mycket som står på spel i det kommande valet och det gäller att alla som vill värna om vårt demokratiska samhälle står upp för detta, sa bl a Per Schöldberg.

Britt-Louise Berndtsson beskrev utmärkt läget för sjukvården i Kronoberg, där centerpartiet i en Alliansmajoritet är en garant för att utveckla primärvården och korta de köer som har blivit allt längre under den innevarande mandatperioden.

Per Schöldberg och Britt-Louise Berndtsson fick svara på frågor från moderatorn Anne Marchal

Cirka 400 personer hade samlats på Ryttartorpet den här sköna onsdagskvällen