Eskil på EU-listan

När Centerpartiet tisdagen den 27 november presenterade sina 10-i-toppkandidater till EU-valet i maj 2019 tog en kronobergare plats på listan.

Riksdagsledamoten, förre ministern och nuvarande vice ordföranden i EU-nämnden, Eskil Erlandsson, återfinns på plats nummer 10.

-Valberedningen kontaktade mig i förra veckan och framförde att partiet behövde en rutinerad politiker en bit upp på listan. Så även om jag valde att avstå från att kandidera när Kronobergsdistriktet nominerade mig till EU-valet bestämde jag mig för att ställa upp när jag nu fick frågan, säger Eskil Erlandsson.

Han kommer inte att driva någon personvalskampanj för att ta en plats i EU-parlamentet, där Fredrik Federley, som toppar listan även den här gången, är Centerpartiets ende företrädare.

Som vice ordförande i EU-nämnden fram till hösten 2022 har Eskil Erlandsson jobbat hårt.

Det har blivit flera resor till Bryssel och även till EU:s värdland Österrike.

–Mycket är relaterat till Storbritanniens utträde ur EU. För många svenska företag, varav flera från Kronoberg, är Storbritannien en viktig marknad och därför måste vi följa utvecklingen mycket noggrant eftersom utträdet i hög grad påverkar oss, säger Eskil Erlandsson.