• / Nyheter
  • / Digital Centerstämma med stor uppslutning

Digital Centerstämma med stor uppslutning

Drygt 90 ombud var på plats när Centerpartiet i Kronoberg under lördagen den 10 oktober för första gången genomförde sin på grund av coronapandemin uppskjutna distriktsstämma för 2020 helt digitalt.

–Med tanke på den pågående pandemin är jag imponerad över uppslutningen. Den visar på ett stort engagemang och att Centern under rådande osäkra tider är ett parti som man kan luta sig mot, sa omvalde distriktsordföranden Per Schöldberg, Växjö.

Men stämman röstade också enhälligt in två nya personer i styrelsen, nämligen Golnoush Keshavarzi Lundén, Alvesta och Viktoria Birgersson, Uppvidinge. De efterträder Thomas Haraldsson, Alvesta och Patrik Davidsson, Uppvidinge, som efter 15 respektive 10 år i styrelsen hade undanbett sig omval. Även Carina Bengtsson, Agunnaryd, lämnade styrelsen och efterträds av Irene Olofsson, Bolmsö, som tidigare var suppleant.

Övriga ledamöter är Britt-Louise Berndtsson, Tingsryd, Andreas Håkansson, Växjö, Kent Danielsson, Ljungby, Angelica Karlsson, Lessebo och Gusten Mårtensson, Älmhult.

Per Schöldberg påminde mötesdeltagarna om vikten av att göra ett bra kyrkoval i september 2021.

–Kyrkovalet blir en förövning inför valet 2022. Därför skulle en centerframgång i kyrkovalet ge vårt parti en extra kick, Kom ihåg att vi är med och styr i cirka 200 av rikets kommuner. Det innebär att vi tar ett stort ansvar för att föra Sverige framåt, sa Per Schöldberg.

Stämman gästades av Centerkvinnornas förbundsordförande Sofia Jarl. som i sitt anförande pekade på att kvinnornas rättigheter är hotade och att utvecklingen går bakåt.

–Centerkvinnorna behövs därför att vi inte är jämställda ens i Sverige. Våldet mot kvinnor går också allt längre ned i åldrarna och vi ser också att kvinnojourerna inte klarar av att skydda alla utsatta kvinnor. Ser vi utanför Sveriges gränser sticker särskilt Vitryssland och Polen ut. Här finns en klart negativ trend när det gäller att ta vara på kvinnornas rättigheter, sa Sofia Jarl.